כנגד ארבעה בנים בארבעה ימי שידורים פתוחים דיברה התורה: אחד חכם, אחד רשע, אחד תם ואחד שאינו יודע לשאול.
חכם, מה הוא אמר?הוא הבין שלהבדיל מסיפור חד גדיא, סבב שפיכות הדמים הרמדאני הקבוע לא באמת מתחיל באמת מגדי קטן, אלא ממבצע פלשתיני מתוכנן עתיר אמל"ח ושנאה ברשתות החברתיות.
בחדשות 12 אירח המנחה ירון אברהם את ח"כ סמי אבו שחאדה לראיון סביב הפרעות במסגד אל אקצה. אבו שחאדה הוא מרואיין חלקלק ומתוחכם, במתק שפתיים ובערמומיות הוא מצליח להתל במראיינים שלרוב נראים כמי שהודו לו בעצם ההגעה לאולפן. בחוכמה רבה ביקש ממנו אברהם לא לגנות עוד גינוי חסר טעם, אלא לפנות אל המצלמה ולבקש מהמתפללים לא להגיע עם אבנים למסגד. אבו שחאדה התחמק כמובן ודיבר על הכיבוש. "אתה לא יכול להגיד למתפללים לא לבוא עם אבנים - זה הסיפור כולו!", נזף בחיוך בח"כ והחיוך חשף אותו כתומך טרור. הפרשן יאיר שרקי ניסה גם הוא לתת לו הזדמנות מזווית נוספת "כשיש קמפיין כזה שקרי, תגיד דבר מאוד פשוט… משקרים לכם. שניים שלושה חבר'ה שמגיעים עם גדיים נעצרים. האם אתה מסוגל להישיר מבט לבוחריך ולהגיד "אל אקצה לא בסכנה"? אבו שחאדה פנה למצלמה והסביר לבוחריו שוב שיש כיבוש - אבל סוף סוף נרשמה תגובה ישראלית הולמת במאמץ ההסברה.
רשע, מה הוא אמר? הוא הקדיש את פינת הטינוף השבועית שלו ב"אולפן שישי" לגרד עוד תחתית של גידופים והסתה מהפוזיציה. אם כבר ניחשתם שמדובר בו, אז אמנון אברמוביץ' התייחס לאי-כינוס הקבינט במשך חודשיים מהזווית העולבת הבאה: "למה נתניהו לא מכנס קבינט? את מי אתה רוצה שהוא יכנס - את המוזרים הללו? יושבים שם אנשים כגון גולדקנופף, סמוטריץ', בן גביר - זה לא דבר רציני, אלה אנשים שלא מבינים מה נאמר להם". נעזוב את זה שגולדקנופף אינו חבר קבינט, אלא רק חבר בתעמולה האברמוביצ'ית להסתה נגד חרדים - האם סמוטריץ' ובן גביר עד כדי כך חסרי ניסיון או מטומטמים?
תם, מה הוא אמר? הוא הגיע לראיון כחבר קבינט וחבר ממשלה מול המנחה דני קושמרו ב"אולפן שישי", ונפל קורבן הפסח לכל המניפולציות והשאלות הצבועות. בשיא הראיון, השר אבי דיכטר ניסה להעז להתייחס להסכם הגז עם לבנון כמה שתרם לתפיסה הרופסת של ישראל, ולאפשרות כי ירי מלבנון קשור לכך. קושמרו לגלג: "אז תבטלו את ההסכם אם הוא גרוע" - טענה שמגיעה מתחתית התגובות ברשתות החברתיות.
דיכטר התמים, במקום לענות בתקיפות שאת ההסכם עם לבנון כל האולפנים היללו בזמן אמת ושההבטחה לשקט נשמרה כמה חודשים בלבד, ענה במשפט מרוכך: "שמעון פרס אמר פעם שחביתה אפשר לעשות מביצה, אבל ביצה אי אפשר לעשות מחביתה". כלומר - שקשה להחזיר הסכם משמעותי שנחתם למצב הקודם. בעולם המושגים של הגדיים קוראים לזה "כצאן לטבח".
ושאינו יודע לשאול - אני חייב לשנות את הבן הזה בהגדה שהמצאתי ל"שאינו נדרש לענות". הפרשן הצבאי של חדשות 13 אור הלר, החזיק שידור באופן מרשים לאורך שעות ארוכות (במצטבר) מהרגע שבו נחתו עלינו הטילים מארץ חיזבאללה, כשהוא נאלץ לחזור על אותו העדכון בניסוחים כאלו ואחרים. לתולעי הארכיון שבינינו בוודאי זכורים הימים שבהם הלר העביר פרזנטציה מרשימה ליד מסך הלד באולפן החדשות, תחת הכותרת: "מה ישראל מרוויחה מהסכם הגז עם לבנון?".
הסעיף הראשון הוקדש ל"הישג ביטחוני", והאחרון ל"חיזבאללה ואיראן נדחקים החוצה". אז ביום כזה של טילים שנורו, באופן שקושר לאירוע את חיזבאללה ואת איראן, שהלר לא יתהה איך אחרי כמה חודשים בלבד קרסה הקונספציה?
שידורי האולפנים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו