אחרי שנת הקורונה ששיבשה את עולם התרבות ושלחה את הפסטיבלים לזום, בכרמיאל, העיר שכבר מזמן הפכה לבירת המחולות של ישראל, חוזרים לרקוד ומכריזים על פסטיבל מחול כרמיאל ה-34, שיתקיים בין התאריכים 29-27 ביולי.
השנה יתמקד הפסטיבל בחיבור בין העבר להווה המתחדש, ובקשר בין אבני היסוד של עולם המחול הישראלי והיצירה העכשווית המושפעת מהסגנונות השונים - מה שאומר שעל אותה במה תוכלו לפגוש מגוון אמנים כמו שלומי שבת, עברי לידר, רביב כנר עם להקת המחול של ארגון נכי צה"ל, עידן רייכל, נופר סלמאן, להקת המחול ורטיגו ביצירת בכורה, התקווה 6, "כנר על הגג" בביצוע להקת הבלט של ירושלים ועוד.
בין האירועים שיתקיימו השנה: שלומי שבת מארח את עברי לידר - בהשתתפות מספר להקות מחול מרחבי הארץ, ומופע בשם "קצת אחרת" בהשתתפות להקות מחול ואמנים אורחים שבהם התקווה 6, שפיטה, ניקי גולדשטיין ולהקת שקטק.
בנוסף: מופע המתאר את סיפורה של המדינה בהשתתפות של להקות מחול מכל הארץ לצד עידן רייכל, אביהו מדינה, המופע "פרדס" של להקת ורטיגו מאת נעה ורטהיים, ועוד.
עוד יתקיימו טקס פרסי המחול הישראלי, שבו יוענק פרס מפעל חיים בשני תחומים: מחול ישראלי לבמה ומחול ישראלי עממי (ריקודי עם), מופעי להקות ותיקים, מופע להקות האפרוחים בהנחיית טל מוסרי, תחרות היצירה בריקודי עם ישראליים, מופעי ריקודי נשף וריקודים סלוניים, אירועי שירה בציבור והרקדות אל תוך הלילה עד השעות הקטנות של הבוקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו