"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"היי, את עובדת בביטוח, נכון?": כוכבי העבר שאיבדו את תהילתם
כשמאיה כהן נתקלה בדמות מפורסמת, שמעה שאלה מביכה שהופנתה אל כוכבת העבר - שכיום רק יודעי דבר ושוחרי מוזיקה זוכרים לטובה - וליבה נמלא עצב • אך תקוותה לאריכות ימיהן של קריירות ותיקות שהשפיעו על רבים לא נגמרת, למרות האכזבה והייאוש מהקהל הרחב • היא זוכרת את גיבורי התרבות שלה, את כולם • מחשבות על כוכבים נופלים • דעה
מקווים שהיא עוד תשוב. עדנה לב| צילום: רוני שיצר

"היי, את עובדת בביטוח, נכון?": כוכבי העבר שאיבדו את תהילתם

כשמאיה כהן נתקלה בדמות מפורסמת, שמעה שאלה מביכה שהופנתה אל כוכבת העבר - שכיום רק יודעי דבר ושוחרי מוזיקה זוכרים לטובה - וליבה נמלא עצב • אך תקוותה לאריכות ימיהן של קריירות ותיקות שהשפיעו על רבים לא נגמרת, למרות האכזבה והייאוש מהקהל הרחב • היא זוכרת את גיבורי התרבות שלה, את כולם • מחשבות על כוכבים נופלים • דעה

,עודכן
0השמעה

"היי, את עובדת בביטוח, נכון?". לא יכולתי שלא לשמוע את השאלה הזאת. השואלת, אישה צעירה, נדמה לי כבת 30 פלוס, עמדה מטרים ספורים ממני, בחנות בקניון, ואת השאלה הזאת הפנתה בקול רם ובביטחון מלא לאישה שעמדה לא רחוק ממנה וממני. כשהעפתי מבט לכיוון הנשאלת, אישה מבוגרת יותר אך בעלת הופעה מרשימה ביותר, ראיתי שמדובר בלא פחות מאשר עדנה לב.

"לא, אני לא מהביטוח", השיבה בחיוך הזמרת הוותיקה, ובכך אולי קיוותה לשים סוף לדיאלוג הזה, אבל השואלת בשלה, מתעקשת: "בטוח? כי את ממש מוכרת לי". "אולי מהטלוויזיה", ענתה לב, והמשיכה בדרכה, שומרת על פאסון ואלגנטיות, ונדמה לי שאפילו על החיוך שעל פניה הצליחה לשמור.

עדנה לב,צילום: קוקו

ואני התכווצתי, ורציתי להגיד לה משהו, ולא הספקתי. אולי להגיד "עדנה, אני זוכרת. ויש עוד רבים שזוכרים". אבל היא הלכה, די מהר. גם אני במקומה הייתי נמלטת מהשואלת הבלתי נלאית. נשארתי עם השתיקה שלי, ועם תחושת חמצמצות והרבה מחשבות על הקושי להתבגר בתחום הזה, על השנים שחולפות, על הדורות שמתחלפים, על הכוכבים שיש רק בשמיים, כי אלה שכאן על הארץ לא תמיד ממשיכים לזהור במלוא אורם, גם כשהם חיים ובועטים ונושמים - רק מחוץ לבמות.

ולב היא הרי לא היחידה, שאורה הציבורי כבה. יש אמנים ותיקים רבים שלא הצליחו לשמר את הקריירה, שלא ממלאים אולמות גם בגיל 70 פלוס, שלא משחררים שירים חדשים לרדיו ולא מופיעים בפני ועדי עובדים עם הלהיטים שלהם מפעם. אלה שתמיד כיף לשמוע ולהתרפק על מי שהיינו כששמענו אותם, שלא ממלאים היכלים גם כשכישרון המשחק עדיין איתם אבל אף תיאטרון לא מחבק אותם.

יענקל'ה בן סירא,צילום: גדעון מרקוביץ

כשהשחקן יענקל'ה בן סירא הלך לעולמו, רבות דובר בטקס האשכבה שלו על הכישרון הקומי שהיה לו, על ה"שחקן בחסד" שהיה עד יומו האחרון. וכן, הוא באמת היה שחקן נפלא. אבל את כישרון המשחק שלו בשנים האחרונות לחייו הציג בעיקר בפני העוברים ושבים ברחוב הנביאים בתל אביב, הרחוב בו גרתי, בניין לידו, רחוב בו היה מבלה שעות רבות במשך היום, מתבדח עם כל מי שעבר שם, מלהטט במונולוגים מפעם ומצחיק את אלה שגדלו עליו או את אלה שגילו אותו באותו הרגע. בן סירא ז"ל לא שיחק בשום תיאטרון בשנותיו האחרונות למרות שיכול היה, ולמרות שרצה.

תנו להם במה

את עדנה לב לא שאלתי אם היא רוצה להופיע, אבל משהו בי אומר שכן, שאם רק הייתה ניתנת לה הבמה. צפיתי בה במופע המחווה לזכרו שליורם טהרלבשהתקיים בתיאטרון הלאומי הבימה לפני כשנה, והיא הייתה נפלאה.

יש פה דור שלם של אמנים שלא עושים כבר אמנות, אבל שרוצים ויכולים. חייבים לעשות משהו כדי שיקבלו את הבמה שמגיעה להם, ולא רק לדבר עליהם ובשבחם אחרי שיעזבו את העולם. כשחזרתי הביתה, רצתי לשמוע את "אם תשוב", הלהיט ההוא של לב, תוך שאני תוהה עמוק בלב איך, מתי והאם יש סיכוי שהיא עוד תשוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו