"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לא רק קומיקאי: תמיר בר הוא פשוט מוזיקאי מעולה
האזנה ל"החופש הגדול" מגלה שהוא יותר מעוד מצחיקן שיודע גם לתת בראפ • הוא נושא עימו ביקורת חברתית נוקבת כלפי המדינה, תושביה ומוסדותיה, שגורמת לאלבום להיות פשוט יוצא מן הכלל
תמיר בר | צילום: אורית פניני

לא רק קומיקאי: תמיר בר הוא פשוט מוזיקאי מעולה

האזנה ל"החופש הגדול" מגלה שהוא יותר מעוד מצחיקן שיודע גם לתת בראפ • הוא נושא עימו ביקורת חברתית נוקבת כלפי המדינה, תושביה ומוסדותיה, שגורמת לאלבום להיות פשוט יוצא מן הכלל

עמי פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

קיץ 2020 ייזכר לדיראון עולם כקיץ הקורונה. תקופה די איומה, שהיוותה שיאה של שנת משבר רב-מערכתית. אבל בתקופות אפלות אלומה של אור מאירה עשרות מונים, וזה בדיוק מה שהציעה אופרת הראפ של תמיר בר, "עלייתו ונפילתו של שם טוב האבי", שסיפקה מנה גדושה של אסקפיזם.

שם טוב האבי גולל את סיפורו של ראפר בדיוני, שטיפול שיניים ושיחה תלושה עם מאיר סויסה משנים את חייו. אבל מעבר לסיפור ולהפקה כיכבו השירים, שהפכו את הסרט הקצר של בר לסנסציה. אלה איישו מקומות במצעדי סיכום השנה הרדיופוניים, ואפילו זיכו את השחקן הקומי הבולט של כאן 11 (ובהמשך "ארץ נהדרת") בפרס אלבום השנה של אקו"ם.

מי שחשב שתמיר בר הוא בעיקר קומיקאי שחוטא בשירה, יעמוד על טעותו לאחר האזנה ל"החופש הגדול" - אלבום סולו שבו 11 שירים של בר. כולם, ללא יוצא מן הכלל, מוצלחים. נכון, הנטייה של תמיר היא לפנות לכיוונים קומיים, וזה בא לידי ביטוי במילים ובהגשה של חלק מהשירים כאן, אבל היא לא גורעת מאיכותם. לראיה: "לא ממהר" עם החבר רביד פלוטניק הוא אחד משיאי האלבום, להיט אפ-ליפטינג שבו השניים שרים בשבח העצלנות. כמוהו גם "האבייב" (שכולל פרולוג משעשע).

אבל הרגעים הרציניים באלבום, במיוחד הסינגל "תקווה", "81 יום" ו"כשהכעס רב והעצב גדול" (שמוקדש לזכרו של הבטום זרהום, שנרצח בלינץ' בתחנה המרכזית בבאר שבע ב-2015), מוכיחים כמה תמיר בר הוא הרבה יותר מעוד מצחיקן שיודע גם לתת בראפ, והוא נושא עימו ביקורת חברתית נוקבת כלפי המדינה, תושביה ומוסדותיה. במצב הרוח המדויק, "ילד טוב", שחותם את האלבום, יעלה בכם דמעה. כן, זה עד כדי כך טוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...