"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ציור של אמנית חרדית מוצע למכירה בסכום של מיליון ו־200 אלף דולר

מלב מאה שערים לגלריות הגדולות בניו יורק: התערוכה Jerusalem of the Heart תיפתח בירושלים לזכר האמנית החרדית הובי אלישע • "היא הביאה את האמנות היהודית לעולם, מה שאף אחד לא הצליח לעשות כמוה", אומר נכדה

,עודכן
0השמעה
"תמונת המרגלים". הוחזרה לגלריה משגרירות ארה"ב, צילום: Huvy's Gallery

היום (שני) תיפתח בירושלים התערוכה Jerusalem of the Heart, לזכרה של האמנית החרדית הבינלאומית הובי אלישע, שנפטרה לפני כחצי שנה.

משפחתה של אלישע משיקה את התערוכה כיריית פתיחה לסיבוב בינלאומי של האמנות שלה, ובימים של מתח ומחלוקת - הם מאמינים שדווקא דרך יצירותיה אפשר לגשר על הפערים.

"היא הכניסה את העולם של היודאיקה לציור וכבשה ב־40 השנים האחרונות את כל במות הציור בעולם, כולל בגלריות הכי גדולות בניו יורק", מספר שלומי אלישע (27), הנכד שלה. "אין הרבה אמנים בסדר גודל כזה מהזרם האורתודוקסי. היא שברה את המחיצות האלה והגיעה למקומות הכי גבוהים".

הובי אלישע,צילום: Huvy's Gallery

ואכן, אחד מציוריה של אלישע מוצע כעת למכירה במחיר שנקבע על ידי אנשי מקצוע - 1.2 מיליון דולר. מדובר בציור "תמונת המרגלים" (2003), שעמד במרכז חדרו של שגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן, לאחר שהושאל לשגרירות. לאחרונה החליט פרידמן להחזירו לגלריה, וכעת הוא עומד למכירה.

האמנות מעולם לא התנגשה עם הדת?
"להפך, היא הביאה את האמנות היהודית לעולם, מה שאף אחד לא הצליח לעשות כמוה. היא עשתה הכל לפי הדת וההלכה, ורואים את זה ביצירות שלה. בתערוכה הזאת אנחנו בעיקר רוצים לשים דגש על ארץ ישראל ולהראות את החיבור שהיה לה אליה. התערוכה הזו היא יריית פתיחה לקמפיין תערוכות סובב עולם, שבו נראה לעולם את הלב של ירושלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר