סנפרוסט מסרבת לרדת מהכותרות: לאחר שהתגלתה פיסה של נחש, של עכבר ושל שבלול במוצרים של חברת הבת של תנובה, חברה השייכת לתנובה, מתברר שהיה מקרה נוסף בו התגלו חלקי רגל של ציפור במוצר "אפונה קפואה" בחודש יוני האחרון.
יש לציין כי משרד הבריאות הורה על תנובה להכריז ריקול על שעועית ירוקה חתוכה אחרי שבאחת מאריזות המוצר התגלתה פיסת נחש. מקרה זה קרה שבועיים אחרי שהתגלה ראש של עכבר בשעועית של סנפרוסט וכחודש אחרי שהתגלה שבלול באפונה של החברה. המקרה של השבלול לא דווח למשרד הבריאות.
יש שבלול - אין ריקול
יש לציין כי במקרה של השבלול סנפרוסט לא הייתה מחויבת לדווח למשרד הבריאות, כי לא היה במקרה זה סכנה בריאותית, היות ומדובר בשבלול ללא חילזון בפנים; זה לא מוגדר כגוף זר ולכן אין סכנה בריאותית לפי ההגדרות של משרד הבריאות. אם היה יצור חי בפנים הייתה חובת דיווח.
כאמור, במשרד הבריאות אמרו ביום שבת האחרון, כי ביום בשבוע שעבר קיבלה חברת סנפרוסט תלונה מצרכן שמצא חלק של נחש במוצר החברה שדיווחה כנדרש למשרד הבריאות את התלונה והחל תחקיר בנושא.
ביום רביעי 17 באוגוסט הנחה המשרד לבצע החזרה יזומה (ריקול) לאותם המוצרים בהם ייתכן וקיימים חלקי נחש נוספים העלולים לפגוע בבריאות הצרכנים. חברת סנפרוסט הודיעה על כוונתה לבצע מיון מחדש לאריזות המוצר המצויות במפעל, אולם לא לבצע איסוף של המוצר מדרכי השיווק, על אף דרישת משרד הבריאות.
עמדה זו חזרה על עצמה במכתב מלפני שלושה ימים אשר הועבר באמצעות משרד עורכי הדין של החברה. לאחר שיחות עם ראשי החברה, הורה משרד הבריאות ביום שבת למפעל לבצע החזרה יזומה בכפוף לשימוע בטרם יפעיל המשרד את הסמכויות המוקנות לו לפי דין.
החברה הודיעה שאין צורך בשימוע ותבצע את הנחיית משרד הבריאות. מקרה זה, יחד עם התלונה הצרכנית הקודמת בגין הימצאות של ראש עכבר במוצר "שעועית עדינה ירוקה שלמה" (ריקול שפורסם בתאריך 3.8.22), מעלים חשש לגבי כשלים אפשריים במערכות בטיחות למיון וניפוי בקווי היצור שבמפעל והנושא נמצא בבדיקת משרד הבריאות".
"לא נשקפת סכנה לציבור"
מסנפרוסט נמסר ביום בתגובה: "סנפרוסט דיווחה למשרד הבריאות כבר ביום שלישי. החברה הציגה למשרד הבריאות חוות דעת מומחה לפיה לא נשקפת סכנה לבריאות הציבור, אך הדגישה שתקיים כל הנחיה שתינתן לה.
סנפרוסט מחויבת לאיכות מוצריה אשר עוברים תהליכי בקרה קפדניים. תהליך היצור כולל שטיפה, חליטה במים בטמפרטורות גבוהות, ומיד לאחר מכן הקפאה. שלבים אלו נועדו לנטרל זיהומים, לרבות גורמי זיהום שעלולים להגיע מהשדה, ולהבטיח את בטיחות המוצרים"