|גם תפיסת עולם היא קריטריון". יריב לוין. צילום: אורי לנץ

זעם בקואליציה על סיעות האופוזיציה

יו"ר הקואליציה מותח ביקורת חריפה: מסרבים לתת קיזוז לח"כית עם ניוון שרירים שנמצאת בחופשת לידה

יו"ר הקואליציה ח"כ יריב לוין ממפלגת הליכוד ביתנו מתח היום ביקורת חריפה על סיעות האופוזיציה המסרבות להעניק קיזוז בהצבעות במליאת הכנסת לח"כית קארין אלהרר ממפלגת יש עתיד הנעדרת מדיוני הכנסת משום שילדה בן בכור לפני כשבועיים, ונמצאת בימים אלה בחופשת לידה.

הביקורת של ח"כ לוין הייתה מופנית בעיקר לעבר יו"ר האופוזיציה ח"כ שלי יחימוביץ', שלדבריו דחתה פנייה אישית שלו ושל יו"ר סיעת יש עתיד שר האוצר יאיר לפיד להעניק קיזוז לאלהרר. "זה דבר חמור מאד בעיני. גם בכנסת, ביחסים בין קואליציה ואופוזיציה, יש לגלות מידה מסוימת של גישה אנושית. לא יעלה על הדעת שכל סיעות האופוזיציה החל ממפלגת העבודה, מרצ, המפלגות החרדיות והמפלגות הערביות, יסרבו בצורה נמרצת לפניותינו להעניק קיזוז לח"כ אלהרר, שנמצאת בחופשת לידה".

אלהרר, הסובלת ממחלה של ניוון שרירים מגיל צעיר מאד וצמודה לכסא גלגלים, נבחרה לכנסת ברשימת "יש עתיד". קודם לכן ניהלה את מערך הקליניקות המשפטיות של אוניברסיטת בר-אילן.

לוין ציין, כי אין זו הפעם הראשונה שסיעות האופוזיציה מסרבות להעניק קיזוז בהצבעות לחבר בקואליציה. "גם כששר החינוך שי פירון הוזעק לביה"ח ואושפז, סירבו באופוזיציה להעניק לנו קיזוז בהצבעות".

ח"כ יחימוביץ סירבה להגיב על הטענות של יו"ר הקואליציה. הדוברת שלה אמרה בשמה, כי "דובר הסיעה יפרסם תגובה. הייתה החלטה סיעתית שלא לבצע קיזוז".  דובר סיעת העבודה אמר בתגובה, כי "אנחנו לא רואים קשר בין הליך חקיקה לטובת הציבור לבין התנהלות הח"כים של הסיעה בעת ההצבעות על תקציב המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו