"מרימים פה גופות": הקלטה מרגעי האסון

"כל מי שנמצא - נא לבוא לנקודת איסוף חללים", נשמעת קריאה ברשת הקשר של זק"א • "יש קרוב ל-20 הרוגים, ואפילו יותר", אומר אחד המתנדבים • האזינו

"יש קרוב ל-20 הרוגים, ואפילו יותר": בהקלטות מרשת הקשר במוקד זק"א במירון נשמעים הרגעים הקשים שבהם המתנדבים מבינים את ממדי האסון, תוך כדי קביעת מותם של עשרות מהחוגגים.

"אצלי יש שני אקסים (הכינוי להרוגים ברשת הקשר – ח"ג), ילד אנוש והחייאה", מדווח אחד המתנדבים. בדקות הבאות מספר ההרוגים הולך וגדל.

"כל מי שנמצא מזק"א – נא לבוא לנקודת איסוף חללים, אנחנו מרימים פה גופות בזו אחר זו", נשמע אחד המתנדבים. האזינו להקלטה המצמררת.

בתוך כך, אתמול פורסם תיעוד חדש ומזעזע מהשניות שאחרי האסון, המציג את הדחיסות הנוראית באותו "מסדרון מוות" שבו נמחצו אל מותם 45 בני אדם.

האיש שצילם את הסרטון הסביר מה חווה באותם רגעים: "צילמתי את הסרטון הזה סתם בשביל לשלוח לחבר ולראות לו כמה צפיפות יש, לפני שקלטתי שיש אסון". ההסרטה מסתיימת באמצע, ברגע שקלטתי שקורה כאן משהו ורצתי לנסות לעזור", אמר.

"זה צולם מהצד השני של הצומת, כל ההצילומים צולמו מהיכן שעמדו השוטרים. לא היה שום הסרטה מהצד הזה, וגם כאן רואים מפולת ולחץ מבלי שיש שום מחסום ושום שוטר. אני פשוט ראיתי שנפלה פשוט שורה (של בני אדם - ח"ג) ואחריה עוד אחת וכו'. אחרי שהשתחרר העומס, הוצאנו משם כעשר גופות לפחות".

לדבריו, "ברור שמה שקרה לא קרה בגלל מחסום, וכמי שניסה לשלוף אנשים מהערימה ללא הצלחה אני לא מאמין שיש סוג של מחסום שהיה מצליח לעצור דוחס כזה של אנשים. מרגיש לי שמחפשים אשמים. חברים, תירגעו - מנקודת המבט שלי, אך ורק התשתיות אשמות במה שקרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר