סגר בטורקיה? מצאנו פתרון ברמת אביב

הקולינריה הטורקית, להבדיל מהבלקנית או הערבית, עדיין לא זוכה לכבוד הראוי פה בארץ • מסעדת "מאריס" היא הסנונית הראשונה בדרך לשינוי המצב

כבוד לאוכל הטורקי. מאריס, צילום: צילום: משה בן שמחון
גם לכם יש את החבר או החברה האלה שמזכירים לכם כל שבוע ש"אתם חייבים לנסוע לאכול באיסטנבול", "אחי תלא מבין איזה אוכל מטורף שם" ועוד? מחמאות רבות ניתנו לאוכל הטורקי ולגמרי בצדק, אך נראה שלמעט מספר שווארמיות שכבר מזמן הפכו לקונצנזוס ו"אטרקציית תור" (טורק לחמג'ון, באבאג'ים, מוטפק), האוכל הטורקי עדיין לא זכה לכבוד הראוי לו בעולם הקולינריה הישראלי, במיוחד ביחס לכמות המסעדות שיש כאן בישראל המבוססות על טהרת הקולינריה של מדינות בעלי אופי מאכלים דומה.
 

המצב הזה, למרבה השמחה, מתחיל להשתפר, והסנונית הראשונה היא מסעדת "מאריס" שפתח ברמת אביב המסעדן יקי כביר (סרפינה). בראש המסעדה, שעוצבה בצורה די מרשימה על ידי המעצבת ראיין לב ארי, עומד השף למי ניפוסי, שמכר אוכל טורקי מביתו בשכונת שפירא בתקופת הקורונה ולפני כן עבד, בין היתר, בסושיאל קלאב ובסנטה קתרינה. מדובר כאן במסעדה טורקית אותנטית, הרבה יותר מתוחכם משווארמה, טורק לחמג'ון וכנאפה שאנחנו נתקלים בהם בדרך כלל. כל הנ"ל הם סיבה מספיק טובה עבורנו לצאת למקום, לשוחח עם כביר וניפוסי, ולהכיר את המנות הפחות מוכרות לעם ישראל מהמטבח הטורקי, הלגמרי אנדרייטד.

בתיאבון!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר