מכירים את הממתיק בשקיות החצי חצי – חום לבן בבתי קפה? הטעם המתוק המיוחד שלהם ממתיק את הקפה והתה של מרבית המסעדות בארץ והם נחשבים למוצר יוקרה איכותי. המוצר נחשב לפופולרי עבור חובבי תחליפי הסוכר ובעלי חוש טעם מפותח כאחד – והוא מהווה לא פחות ממהפכה בעולם הממתיקים.
מה כל כך מיוחד בסוכרה דיאט?
לפני כעשרים שנה נכנס המותג סוכרה דיאט אל הארץ ומהר מאוד הפך לאחר המוצרים הפופולריים ביותר בשוק הממתיקים. הממתיק היוקרתי מעלה זכרונות של ניחוח קפה איכותי והוא המוצר המועדף על בתי קפה.
אולם הסיבה לפופולריות העצומה שלו בקרב חוקרי ביולוגיה, דיאטנים ומדריכי כושר נובעת ממולקולה אחת מיוחדת – הסוכרלוז.
מהו סוכרלוז?
הסוכרלוז הוא סוכר מעובד שבתהליך כימי “הודבקו” אליו אטומים של כלור ונותקו ממנו שרשראות פחמימות. העיבוד הזה משנה את הקשר בינו לבין מערכות העיכול בגוף כך שלא ניתן לעכל אותו. מולקולת סוכרלוז שתיכנס לגופו של אדם תצא החוצה בלי שהיא תפורק, תשתנה או תעבור כל סוג של עיבוד.
סוכרלוז אינו משמין, אינו מסרטן ואינו פוגע במערכות הגוף בשום צורה. הסיבה לכך היא שמערכת העיכול אינה יכולה לחלץ קלוריות מהסוכרלוז או לפרק למרכיבים בסיסיים יותר.
מבחינה גופנית לא קיים הבדל בין משקה לא ממותק לבין משקה שהומתק ע”י סוכרלוז.
השינוי לא קורה ביום אחד- אבל מורגשת מגמה חיובית
כמעט כל רופא או דיאטן יגיד לכם שממתיקים מבוססי סוכרלוז כמו סוכרה דיאט הם טעימים במיוחד ובריאים בהרבה משאר האופציות, לכן נחשב לתחליף האידיאלי לסוכר.
כיום המודעות אינה גבוהה מספיק ולא מעט אנשים צורכים ממתיקים פחות איכותיים.
איך לזהות אם הממתיקים מסוכנים או בריאים?
על מנת להבין האם הממתיק איכותי או לא, יש לחפש את המולקולה עליה מתבסס הממתיק. ממתיק על בסיס סוכרלוז יהיה איכותי יותר מאשר ממתיקים עתיקים הקיימים בשוק.
חפשו מוצרים מבוססי סוכרלוז (קל לזכור את השם כיוון שזהו חיבור של המילה סוכר והמילה האנגלית “לאבד” – loose) כמו סוכרה דיאט.
והכי חשוב – תהיו בריאים, ותהנו מהקפה
ניתן להשיג את ממתיק הסוכרה דיאט בכל רשתות השיווק
