"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פסנתרן הג׳אז האגדי צ׳יק קוריאה הלך לעולמו

קוריאה זכה ביותר מ-20 פרסי גראמי ויצר 81 אלבומים • התבלט בסגנון נגינה אקלקטי הכולל ג'אז, פופ ואוונגרד

,עודכן
צילום: איי.פי // הפסנתן האגדי צ'יק קוריאה הלך לעולמו

פסנתרן הג׳אז האגדי צ׳יק קוריאה הלך לעולמו ביום שלישי, כתוצאה מסרטן נדיר. כך אישר אמש (חמישי) פוסט בחשבון הפייסבוק שלו.

״במהלך החיים והקריירה שלו, צ׳יק חגג את החופש והכיף לצור דבר חדש״, נכתב בהודעה מטעם משפחתו. ״לאורך הקריירה הענפה שלו והשנים הרבות בהן הופיע ברחבי העולם, הוא נגע והשפיע בחיי מיליונים״. הוא היה בן 79 במותו.

ארמנדו אנתוני ״צ׳יק״ קוריאה, יליד 1941, החל את דרכו המוזיקלית בשנות ה-60 המוקדמות, אז החל לצור לעצמו שם של פסנתרן מחונן. בהמשך הצטרף ללהקה של מיילס דיוויס והתבלט בזכות סגנון הנגינה הייחודי והאקלקטי שלו. במהלך למעלה מחמישה עשורים, הוא עזר לשנות את הצליל של הג׳אז המודרני, וניגן בשלל סגנונות (ביניהם לטיני, פופ ואוונגרד) והרכבים שונים.

"נגע והשפיע על חיי מיליונים". צ'יק קוריאה ז"ל // צילום: דיק צימרמן
"נגע והשפיע על חיי מיליונים". צ'יק קוריאה ז"ל // צילום: דיק צימרמן

אלבומו האחרון, מתוך 81 אלבומי אולפן, יצא בשנה שעברה. הוא זכה בלמעלה מ-20 פרסי גראמי ונהג לשתף פעולה עם אמנים רבים, ביניהם בובי מקפרן, הרבי המקור ורבים נוספים.

״אני רוצה להודות לכל המוזיקאים שהתלוו אלי למסע ועזרו לשמור את אש המוזיקה בוערת תמיד״, כתב המוזיקאי באמצעות משפחתו טרם מותו, במסר שעלה אף הוא בחשבון הפייסבוק שלו. ״תקוותי היא שכל מי שניחן בזיקה לנגינה, כתיבה או הופעה יעשה זאת. אם לא בשבילכם אז בשביל כולנו. זה לא רק שהעולם זקוק לעוד אמנים, זה גם כיף מאוד. ולכל חבריי המוזיקאים המדהימים, שהיו עבורי כמו משפחה מהרגע שהכרתי אותם. הייתה זו זכות וברכה ללמוד מכם ולנגן איתכם. משימתי תמיד הייתה להביא את חדוות היצירה לכל מקום שיכולתי. ולעשות זאת עם כל האמנים שאני כה מעריך - היה זה העושר של חיי״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר