מדוע כדאי לבחור בתמצית וניל טבעית?
ישנן כמה סיבות שבגינן כדאי לבחור דווקא בתמצית וניל טבעית על פני תמצית וניל שאיננה טבעית שניתן לרכוש כיום בכל חנות או סופר:
ראשית כל, תמצית וניל סינטטית מכילה חומרי טעם וריח סינטטיים. חומרי טעם וריח מעין אלה פוגעים בחוש הטעם הטבעי ומעוותים את חוש הרגישות של טעימת מזון איכותי. הוניל המדובר יוצר טעם לא טבעי בכל דבר והוא לא משתווה לעולם לטעם המקורי שיוצר וניל טבעי. אולם מלבד זאת, אין ספק כי חומרי טעם וריח סינטטיים הם פחות בריאים לגוף. ברור שעדיף לצרוך חומרים טבעיים שאינם פוגעים בחילוף החומרים הטבעי בגוף, אינם מסרטנים ועוד.
על פי מחקרים שנערכו בשנים האחרונות גילו החוקרים שבתרמילי הוניל יש למעלה מ200 חומרים אשר משמשים ברפואה כנוגדי חמצון. תהליך האידוי הטבעי שעוברים מקלות הוניל משמר אץ החומרים בצמח. הבחירה בתמצית וניל טבעית המבוססת על פולי וניל שלמים, היא בחירה בריאה ואיכותית הרבה יותר מהבחירה בווניל סינטטי.
סיבה נוספת שבגינה כדאי לבחור דווקא תמצית וניל טבעית קשורה לכך שהחומר הפעיל במקלות הווניל אשר קרוי ונילין תורם באופן מהותי לחיזוק המערכת החיסונית בגוף. ידוע כיום כי תמצית וניל טבעית יכולה לסייע בהתחסנות של הגוף נגד חיידקים. מעבר לשימוש שניתן לעשות בוניל במאכלים, ניתן להשתמש בו גם במקרה של פצע כלשהו, מכה מוגלתית ועוד. הוניל ידוע כמשפר זמני החלמה ומונע זיהומים.
הטעם של תמצית וניל טבעית
הטעם של תמצית וניל טבעי לא דומה כלל לטעם של תמצית וניל סינטטית. מכיוון שכיום התמצית הווניל הסינטטית נפוצה מאוד במוצרים שונים שכולם מכירים כגון: קינוחים, עוגות או גלידות, אנשים מתרגלים לטעם המדובר ולא מכירים את הטעם של וניל איכותי וטעים באמת.
באמצעות תמצית וניל טבעית ניתן להוסיף לכל מאכל ממד ריחני וארומטי. אין כמו הריח של וניל אמיתי. הווניל האמיתי משמש כיום כל שף או טבע שמבשלים ארוחות גורמה שונות. שפים מקצועיים ובשלנים מקצועיים לעולם לא ישתמשו בתמצית וניל המכילה חומרים סינטטיים, אלא רק בתמצית וניל טבעית. אם גם אתם לא רוצים להתפשר על איכות המאכלים שאתם מכינים ועל הטעם שלהם, אין ספק שכדאי לבחור בתמצית וניל טבעית על פני תמצית וניל סינטטית רגילה.
היכן כדאי לרכוש תמצית וניל טבעית?
אם אתם מחפשים את המקום הטוב ביותר לרכוש בו תמצית וניל טבעית, כדאי שתבחרו את תמצית הוניל הטבעית של פלאניפוליה אשר נוסדה למעלה מעשור על ידי מייסד החברה השף פטיסייר אדי אלבאצ’י שפיתח במסגרת עבודתו מחית וניל ייחודית עבור בית התה המיתולוגי אנג’לינה שברחוב ריבולצי הנודע ומאז ועד היום, ידוע כי הוניל שמייצרת החברה הוא סיפור הצלחה הן מבחינת האיכות והן מבחינת הטעם.
