סנטוקו – נעים להכיר
כאשר מצליחים לחתוך בצל, עגבנייה, בשר הודו או סושי בצורה מדויקת, מגלים כי החיתוך משפיע על הטעם. כי בתחום הקולינריה נדרש דיוק, וכאן סכין השף סנטוקו נכנס לתמונה. סכין מטבח מיוחד זה מגיע מיפן ופירוש שמו הוא “שלוש סגולות” שהן חיתוך, פריסה וקיצוץ – תורת הכנת האוכל היפני ובכלל. סנטוקו משמש לחיתוך קל, מדויק ומהיר של בשר וירקות, והוא למעשה הכלאה בין סכין המיועד לחיתוך ירקות (נקירי) לבין סכין המיועד לחיתוך בשר בקר.
מבחינת מראה, לסנטוקו יש קצה מחודד והוא מתעגל כלפי מעלה. אורך הלהב של הסכין נעה בדרך כלל בין 150 ל-180 מילימטרים. מלבד זאת, מדובר בסכין בעל צורה רחבה, דבר המאפשר לשף להעביר בקלות בשר, ירקות ושאר מוצרי גלם מקרש החיתוך היישר אל המחבת או הסיר. סנטוקו קל ונוח לשימוש, והוא מתאים לשפים שרק התחילו את דרכם בתחום הבישול, כמו גם לשפים העובדים במשך שנים רבות בתחומם. כי אלה האחרונים ימליצו תמיד על סנטוקו. סכין מסוג זה נפוץ מאוד ביפן, והגיע גם לישראל.
איך שומרים על סכין מטבח?
סנטוקו הוא מבין הסכינים החדים האיכותיים ביותר שתמצאו בשוק, והוא מוכן לשמש אתכם לטווח ארוך. אך כמו כל סכין מטבח, גם סנטוקו מצריך תחזוקה מדיי פעם כדי לשמור על חדות החיתוך. אם תדעו לתחזק נכונה את הסכין, תקבלו את הגרסה הטובה והמוצלחת ביותר שלו. קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על הסנטוקו שלכם:
הקדישו מגירה נפרדת לסכינים
היכן אתם מאחסנים את הסכינים שלכם? אולי לפעמים אתם פשוט זורקים את הסכינים למגירה אחת עם שאר הסכו”ם ומוציאים את הסכין הרצוי בעת הצורך? העניין הוא שלהב הסכין מתחכך עם כלי מתכת אחרים כמו מזלגות או כפות, ונעשה קהה יותר ככל שעובר הזמן. על מנת לאחסן את הסכינים בצורה הטובה ביותר, ניתן להשתמש בבלוק סכינים העשוי חריצים, לתלות את הסכינים על משטח ממוגנן או להניח בתוך מעמד המיועד להם.
דאגו להשחזה מדי פעם
רוצים לשמור על חדותו של הסנטוקו לאורך זמן? מומלץ לרכוש כלים להשחזה וביניהם מוט השחזה עמיד ומשחיז סכינים. אם אתם מרגישים שהסכין קהה מעט, אל תמהרו לקנות חדש. השחיזו את הסנטוקו בעזרת המשחיז והחזירו לו את חדותו.
בוחרים קרש חיתוך מתאים
משטח החיתוך עשוי להשפיע רבות על סכין מטבח. ישנם אנשים שאפילו אינם מקפידים להשתמש בקרש חיתוך, ומעדיפים לחתוך את חומרי הגלם במהירות על השיש, מבלי לדעת שפעולה זו עלולה לפגוע בחדות הסכין שבו הם משתמשים. על מנת לשמור על חדות החיתוך לאורך זמן, מומלץ לקנות קרש חיתוך איכותי אשר עשוי מעץ או מחומר סינתטי. משטח החיתוך המתאים יעזור לכם לשמור על הסכין.
ראינו עד כמה כלי שיש לכולנו בבית – סכין מטבח, יכול להשפיע על איכות הבישול שלנו. סנטוקו הוא מבין הסכינים המובילים ביותר בעולם המטבח, וכל טבח צעיר שרוכש אותו מרגיש שהוא מחזיק ביד את הכלי הנכון. אז אם התחלתם לבשל לא מזמן או שאתם מעוניינים לשדרג את הכלים במטבח שלכם, סנטוקו הוא הדבר הראשון שצריך לקנות.