"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האוצר ומשרד החינוך סיכמו: "בתי הספר של החגים" יפעלו בחופשת חנוכה בגנים ובכיתות א'-ב'
הרשויות המקומיות יפעילו תוכנית לימודים מיוחדת במשך 5 ימים במהלך החג • יו"ר מרכז השלטון המקומי: "תתאפשר לילדים ולהוריהם שגרה ושפיות"
"בשורה חשובה עבור התלמידים, שזקוקים לרצף חינוכי וחברתי" // צילום ארכיון: אורן בן חקון // "בשורה חשובה עבור התלמידים, שזקוקים לרצף חינוכי וחברתי"

האוצר ומשרד החינוך סיכמו: "בתי הספר של החגים" יפעלו בחופשת חנוכה בגנים ובכיתות א'-ב'

הרשויות המקומיות יפעילו תוכנית לימודים מיוחדת במשך 5 ימים במהלך החג • יו"ר מרכז השלטון המקומי: "תתאפשר לילדים ולהוריהם שגרה ושפיות"

נועם (דבול) דביר
, עודכן

תוכנית "בתי הספר של החגים" תפעל בחנוכה, כך סיכמו היום (שישי) שר האוצר ישראל כ"ץ, שר החינוך יואב גלנט ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס. על פי ההסכם, התוכנית תפעל בכיתות א'-ב' ובגני הילדים במשך חמישה ימים במהלך חופשת החנוכה וחופשת החורף הקרובות.

בהודעה מטעם המשרדים, נמסר כי באמצעות התוכנית "יתאפשר לתלמידיםרצף חינוכיוחברתי לנוכח הסגר הממושך, לצד תמיכה מיוחדת במשק לאור משבר הקורונה. התוכנית תקל על נטל תשלומי ההורים, תוביל לחסכון של מאות שקלים להורה לילד, תעניק מסגרות איכותיות ומפוקחות, תוביל לצמצום פערים ותיתן מענה להורים עובדים, הנדרש באופן מיוחד לאור משבר הקורונה".

שעות הפעילות והאשכולות שיידרשו בתשלום

במסגרת התוכנית, יפעלו בתי הספר בחג בין השעות 13:00-08:00, וגני הילדים בין השעות 13:00-07:30.

עוד צוין בהודעה כי "השתתפות ההורים תקבע על פי אשכולות למ"ס של היישוב שבו הם מתגוררים, כאשר אשכולות למ"ס 4-1 (הנמוכים ביותר) לא יידרשו לשלם כלל; אשכולות למ"ס 7-5 ישלמו 20 שקל ליום פעילות; ואשכולות למ"ס 10-8 ישלמו סכום של 30 שקל עבור יום פעילות".

"בשורה חשובה עבור התלמידים, שזקוקים לרצף חינוכי וחברתי" // צילום ארכיון: אורן בן חקון
"בשורה חשובה עבור התלמידים, שזקוקים לרצף חינוכי וחברתי" // צילום ארכיון: אורן בן חקון

שר האוצר ישראל כ"ץ מסר בעקבות הסיכום: "לאור הסגר הממושך, הקצנו תקציב מיוחד לטובת הפעלת 'בתי הספר של החגים', שיפעל בחופשת חנוכה, כך שהוריהם של מאות אלפי ילדים יוכלו לצאת לעבודה. הילדים ייהנו ממסגרות חינוכיות איכותיות וישמרו את הרצף החינוכי שכה נחוץ עבורם".

שר החינוךיואב גלנטהצטרף: "מאות אלפי ילדים ימשיכו בשגרת הלימודים במהלך חופשת החנוכה הקרובה. זוהי בשורה חשובה עבור התלמידים, שזקוקים לרצף חינוכי וחברתי, ולהוריהם. הפעלת 'בתי הספר של החגים' בתקופת החנוכה היא החלטה נוספת ששבה ומציבה את מערכת החינוך בראש סדר העדיפויות הלאומי, כנדרש וכמצופה".

יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס: "בתי הספר של החגים יאפשרו לילדים ולהורים שגרה ושפיות לאחר חודשים של למידה מרחוק וסגרים. הרשויות המקומיות יהיו מוכנות להפעיל את התוכנית בחופשת החנוכה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...