במשך עשור ניסו לוחמים לשבור את השיא בבוחן "הלורן המשופר", אחד משלושה בחנים מאתגרים שעל כל צוער לעבור בקורס הקצינים לחי"ר. עד השבוע, כשצוער ביחידת דובדבן הצליח לצלוח את האתגרים ולשבור את השיא.
בקורס הקצינים לחי"ר נדרשים הצוערים לעבור שלושה בחנים – "לורן", "לורן משופר" ו-"לורן מיוחדת". הצוער שקובע את התוצאה הטובה ביותר יירשם בלוח השיאים על הקיר עד שיקום לו מחליף.
בעשור האחרון מככב רס"ן הבטם דרבה, כמנצח בוחן "לורן המשופר", שקבע שיא של 27 דקות ו-10 שניות. במסגרת הבוחן על הנבחן לבצע טיפוס חוזר על חבל בגובה שישה מטרים, ריצה למרחק בעלייה והפתעות נוספות במהלך המסלול. את המסלול כולו נדרש הצוער לעבור כשהוא לבוש באפוד קרמי ונושא ציוד לחימה מלא למעט קסדה. רס"ן דרבה, אגב, שימש בהמשך הדרך גם כסגן מפקד גדוד בבה"ד 1.
"מהרגע ששמעתי על השיא הבנתי שיש לי מטרה", סיפר באתר צה"ל סג"מ י', קצין ביחידה המיוחדת דובדבן, מה הוביל אותו להתייצב מול האתגר ולצלוח אותו, זאת בניגוד למאות צוערים שכשלו במשימה. הוא רתם את חבריו לצוות ואלו חישבו יחד איפה צריך להיות י' בכל רגע נתון במהלך הבוחן.
הצוער מדובדבן ביצע מספר פעמים את הבוחן עד שהצליח לשבור את השיא. בתום 26 דקות ו-24 שניות הוא הגיע לסוף המסלול ושבר את השיא הקיים ב-46 שניות. "התחושה מדהימה. להבין שאתה עומד בקצב ויש סיכוי שאשכרה תצליח לעשות את זה - זה ממלא אותך באנרגיה".

בקרית ארבע, שבו מתגורר סג"מ י', מתגאים במיוחד בהישג. "שמחנו לראות את ההישג של י', הוא מצטרף להישגים רבים של חיילים רבים היוצאים מקרית ארבע -חברון גם בצבא וגם בשירות הלאומי", אמר ראש המועצה, אליהו ליבמן. "בשנים האחרונות יש עלייה מתמדת של צעירי קרית ארבע חברון שמגיעים לצבא ויוצאים לתפקידי קצונה ולתפקידים משמעותיים אחרים בצה"ל, זהו דור שתורם למדינה לא פחות מהדורות הקודמים ואנחנו גאים בהם מאוד".
באתר צה"ל מציינים כי לא מדובר בשיא היחיד שנשבר השנה בבה"ד 1. סג"מ יובל טהר מסיירת חרוב שבר בתחילת השנה את בוחן "לורן", והשיא היחיד מהשלושה שעדיין לא נשבר הוא בוחן "לורן מיוחדת" שעומד על 18 דקות ו-40 שניות. סג"ם י' עמד ביום חמישי האחרון על רחבת המסדרים וקיבל תעודת הצטיינות מסגן הרמטכ"ל, ויש לו גם טיפ של שיאנים: "אם לא תגיד לעצמך 'אני בא לשבור את השיא' - אתה לא תשבור. אם תחליט שזה יקרה שום דבר לא יעצור אותך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו