"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"הדר ובניה, זו גאווה להמשיך בדרככם"
א' ורועד בלעוס עברו את קורס הקצינים עם הדר גולדין ז"ל • שש שנים אחרי צוק איתן, הם מפקדי פלוגה: "אם יטילו עלינו להחזיר את החטופים - נעשה זאת"
צילום: דו"צ // רס"ן רועד בלעוס

"הדר ובניה, זו גאווה להמשיך בדרככם"

א' ורועד בלעוס עברו את קורס הקצינים עם הדר גולדין ז"ל • שש שנים אחרי צוק איתן, הם מפקדי פלוגה: "אם יטילו עלינו להחזיר את החטופים - נעשה זאת"

חנן גרינווד
, עודכן

חודשים ספורים בלבד לפני שרס"ן בניה שראל וסמ"ר ליאל גדעוני נהרגו במבצע צוק איתן, והדר גולדיןנחטף ביום שישיהשחור, היו רב סרן א' ורב סרן רועד בלעוס חלק משלישייה בלתי נפרדת, יחד עם גולדין בקורס הקצינים. שראל היה מפקד הפלוגה של בלעוס בהכשרה.

שש שנים אחרי שהאדמה רעדה וצה"ל פתח במבצע צבאיברצועת עזה,בלעוס וא', אז קצינים צעירים בסיירת רימון, יחידה שהיתה כפופה לחטיבת גבעתי, משרתים כמפקדי פלוגה בגדוד הסיור של החטיבה, מתאמנים לקראת מבצע עתידי בצפון או בדרום. את היום שבו התרחש האירוע הם לעולם לא ישכחו. "בלילה לפני האירוע היינו בנוהל קרב יחידתי לקראת מבצע בעומק עזה ואז אמרו לנו להמתין כי יש הפסקת אש, אבל הוסיפו שזה לא אומר כלום - שעדיין יש כוחות בשטח", נזכר סגל. רועד: "היינו בעומק השטח, נלחמים לפעמים פנים אל פנים. זה החלום של כל לוחם".

ואז השקט של הפסקת האש הפך ברגע אחד למהומה. "ישבנו באיזו חורשה ופתאום הגיע מפקד יחידת רימון בטירוף ופקד על כולם לעלות על הכלים במהירות. כולם הבינו שיש אירוע ושזה קשור אלינו, אבל לא יודעים פרטים", מספר סגל. "דהרנו פנימה, לתוך עזה, מוכנים לקרב, וכשהגענו גילינו את הגדס"ר מנהל לחימה משמעותית מול מחבלים. הצטרפנו ללחימה, מקבלים משימות, מבלי לדעת מה קרה".

רס
רס"ן שראל ז"ל

רועד מספר כי הוא הקשיב לרשת הקשר החטיבתית וכך הבין את סדר הגודל של האירוע. "התחילו להגיע שמועות מי נהרג. אלו היו תחושות מאוד קשות. לגלות שבניה שראל, המפקד הנערץ שלך, נהרג, ושהחבר שלך מקורס קצינים, הדר גולדין, נחטף. כלוחם אתה רוצה להגיע כמה שיותר מהר לאירוע ולחתור למגע, לעשות הכל כדי להיות שם".

שש שנים אחרי האירוע נמצאים שני הקצינים בנעליו של בניה שראל, בעוד גופתו של הדר גולדין נותרה בשבי ארגון הטרור חמאס. "זו זכות וגאווה להיות במקומות שבהם היו בניה והדר ושנינו מרגישים שאנחנו ממשיכים את דרכם", אומר א'. "המשימה לא הושלמה לגבי הדר ואנו לא שוכחים את זה. הדר, בניה וליאל חרוטים על דגל סיירת גבעתי. אני בטוח שהם מסתכלים עלינו מלמעלה וגאים שאנחנו ממשיכים את דרכם".

סגן גולדין ז
סגן גולדין ז"ל // צילום: רויטרס

רועד וא' מדגישים כי הם מוכנים ללחימה, בצפון ובדרום: "אם יפקדו עלינו להיכנס כדי להחזיר את הגופות, נעשה זאת בשמחה", אומר א', ורועד מסכם: "אם זו המשימה שנקבל - נעמוד בה ללא ספק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...