"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דרום קוריאה: "קים ג'ונג און חי"

בסיאול הביעו ביטחון כי מנהיג צפון קוריאה לא מת וכי מצבו הבריאותי טוב • בינתיים, דיווחים על שמועות שהתפשטו ובהלה בפיונגיאנג בירת צפון קוריאה

,עודכן
שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און // צילום: איי.אף.פי // שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און // צילום: איי.אף.פי

בעוד השמועות והדיווחים על מצבו הקשה או אפילו מותו של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און מתרבים, השלטונות בסיאול ממהרים להרגיע וטוענים כי שליט המדינה המסוגרת חי ומצבו הבריאותי טוב.

"עמדתנו איתנה בנושא, קים ג'ונג און חי ומצבו הבריאותי טוב. הוא שוהה באזור וונסן ולא נתקבלו כל עדויות על תנועה חריגה בתקופה האחרונה", אמר דוברו של הנשיא, יועץ מיוחד של נשיא דרום קוריאה, מון ג'ייי אין, לרשת החדשות CNN.

דרום קוריאה מחזיקה ברשת ריגול אפקטיבית למדי בשכנתה ויריבתה מצפון והמודיעין של סיאול סיפק לא פעם הערכות מדויקות באשר לנעשה מעבר לגבול. אך ייתכן כי בסיאול מבקשים "לקנות זמן" ולהימנע מדחיקתה של שכנתם מצפון למשבר שלטוני גלוי, במקרה וקים אכן איננו מסוגל לשלוט במדינה.

כמה עדויות לאי יציבות פוליטית בצפון קוריאה כבר הופיעו ביממה האחרונה בהן דיווחים של זרים המתגוררים בבירה על מסוקים צבאיים שחגים בגובה נמוך מעל העיר וכן על הפצת שמועות ובהלת הצטיידות בקרב תושבי הבירה, חברי האליטה השלטונית והכלכלית של המדינה הסגורה בעולם.

גם העיתון הממלכתי הרשמי במדינה, "רודונג סינמון" נמנע היום מהצגת תמונתו של השליט, דבר המגדיל את החשד כי מצבו של קים לא מאפשר לו להיראות בציבור.

"ידי המנתח רעדו"

כלי התקשורת באוסטרליה דיווח ואתמול כי ארגוני המודיעין במדינה בוחנים דיווח לפיו מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, נמצאבמצב קשהוככל הנראה בסכנת חיים, לאחר ניתוח לב כושל שבוצע בו.

גורם בכיר בממשל האוסטרלי מסר ל"סידני מורנינג הראלד"כי המידע מצביע על כך ששליט צפון קוריאה אכן עבר ניתוח כושל בליבו אך אין כל אינדיקציה מהדוחות לכך שהוא מת או צמח. מדובר בדיווח נוסף המאשר את מצבו הקשה של שליט צפון קוריאה, לאחר שאתמול פרסמו כלי תקשורת שונים בעולם דיווחים סותרים על מצבו הרפואי.

בתוך כך, אישור אפשרי נוסףלמצבו הקשהשל קים נתקבל מתמונת לוויין שפרסם מכון המחקר 38-north העוסק בחקר צפון קוריאה. בתמונות נראית, על פי טענות המכון, הרכבת המיוחדת של שליט צפון קוריאה בתחנת הרכבת צפונית לעיר וונסון, לצד אתר הנופש המיועד לבכירי השלטון במדינה.





מתחם הבכירים בוונסן // צילום: איי.פי
מתחם הבכירים בוונסן // צילום: איי.פי




תחנת הרכבת בוונסן // צילום :איי.פי
תחנת הרכבת בוונסן // צילום :איי.פי

התמונה מחזקת את הסברה כי קים ג'ונג און מאושפז במתקן הנופש, כפי שציינו הדיווחים מיפן ומסין, אם כי מיקומה של הרכבת לא מעיד בהכרח על מקום הימצאו של המנהיג. השבועון היפני שוקאן-גנדאי דיווח שלשום כי גורמים בממשל הסיני טוענים שהמנהיג הצפון קוריאני נמצא במצב וגטטיבי לאחר ניתוח לב כושל שבוצע בו.

השבועון היפני ציטט בכיר בשירותי הבריאות הסיניים שאמר: "קים הרגיש רע במהלך סיור שערך ולקה בליבו. הוא הועבר לבית חולים וקיבל עיסוי לבבי. צוות רפואי סיני הוזעק לצפון קוריאה, אך הצוות הצפון קוריאני החליט שלא ניתן יהיה לחכות להגעתם של הסינים וביצעו ניתוח צנתור".

המקור הסיני טען בפני השבועון היפני כי על אף שמדובר בניתוח פשוט יחסית, ידיו של המנתח רעדו ולקח להם כמעט פי שמונה מהזמן הרגיל לבצע את הניתוח. עוד נמסר לשבועון כי לרופאים הצפון קוריאנים לא היה ניסיון בביצוע ניתוח באדם הסובל מעודף משקל קיצוני. "כשהגענו לסייע, זה כבר היה מאוחר מדי והמנהיג נכנס למצב וגטטיבי".

לא ברור אם הדיווח אכן נכון אך מדובר באחד מהמגזינים המוכרים והגדולים ביפן שדיווח בעבר על המתרחש בצפון קוריאה באופן מדויק. דיווחים אמינים פחות ששודרו ברשתות טלוויזיה שונות בהונג קונג טוענים כי המנהיג הצפון קוריאני מת כבר כמה ימים. ברשתות החברתיות הופצו תמונות מזויפות בהן נראה הרודן כשהוא מת בארון פתוח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר