הפגנת הנכים // צילום: אורי בן חקון

חל שיפור בתעסוקת בעלי מוגבלות, אך עדיין קיים פער: "לא הגענו לחברת מופת"

בישראל חיים כיום כ־1,493,100 אנשים עם מוגבלות • שיעור המועסקים הגיע בשנת 2018 ל־60 אחוזים לעומת 50 אחוזים בשנת 2011

מחר (שלישי) יצוין היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, ועל אף השיפור שחל בשנים האחרונות - נראה שיש עוד המון מה לעשות כדי לשלבם. 

בישראל חיים כיום כ־1,493,100 אנשים עם מוגבלות. מבדיקת נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, עולה כי שיעור המועסקים של אנשים עם מוגבלות בישראל הגיע בשנת 2018 ל־60% (לעומת 50% בשנת 2011) ואילו שיעור ההעסקה בקרב אנשים עם מוגבלות חמורה עלה מ־32% בתחילת העשור ל־47% בשנה החולפת. 

עוד בנושא:

 תלמידים מבת ים מציגים: תפריט קולי לעיוורים

כדורגל, לא רק לשומעים

 נגישות בסטייל: אל תגבילו את עצמכם

• מטיילים? כל המסלולים המונגשים בירושלים

 התכנון להנגשת מערת המכפלה יצא לדרך

עם זאת, יש לומר כי עדיין קיים פער משמעותי בשיעור העסקת אנשים עם מוגבלות ביחס לאנשים ללא מוגבלות. אנשים עם מוגבלות נתקלים לא אחת בחסמים שנובעים מהפליה, סטיגמות והיעדר הזדמנויות, הגורמים לקושי להשתלב בשוק העבודה. 

במהלך השנה החולפת פורסמו נתונים בנוגע למידת עמידתם של גופים ציבוריים גדולים בחוק המחייב אותם לעמוד ביעד ייצוג הולם של 5%, ולנקוט פעולות שונות לקידום הנושא. הדיווח האחרון בנושא מגלה ש־60% מהגופים הציבוריים עומדים ביעד באופן מלא, 22% עומדים ברמה בינונית ביעד ו־18% עומדים ביעד ברמה נמוכה או בכלל לא. בשנת 2019 טיפלה נציבות שווין זכויות לאנשים עם מוגבלות בכ־6,000 פניות ציבור בתחומים של נגישות, הפליה, תעסוקה ומידע, ניהלה כ־40 תיקי תביעה והגישה כ־70 חוות דעת בתיקים. 

לדברי אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, "הנתונים מעידים על הקשיים שאנשים עם מוגבלות נתקלים בהם, וממחישים שעדיין לא הגענו לחברת המופת שכולנו חולמים עליה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו