בצעד יוצא דופן פנה הרב ג'ונתן פרלמן, ששלושה מאנשי קהילתו נרצחו באכזריות במתקפה על בית הכנסת בפיטסבורג, בבקשה לתובע הכללי של ארה"ב, וויליאם בר, וביקש ממנו לפעול נגד גזירת עונש מוות על הרוצח – רוברט באוורס.
באוקטובר האחרון פרץ באוורס לבית הכנסת של קהילת "עץ חיים" בפיטסבורג, מבנה שמחבר בין שלוש קהילות שונות, וטבח במתפללים. 11 הרוגים נמנו בפיגוע האנטישמי שזעזע את ארצות הברית והעולם כולו. במפתיע, פנה הרב פרלמן, הרב של אחת משלושת הקהילות שמרכיבות את בית הכנסת, ליועמ"ש וקרא למנוע מתן עונש מוות.
"אני קורבן של הפיגוע, אך המסורת שלנו – הקתוליות והיהודיות כאחד, מתנגדות נחרצות לעונש מוות", אמר הרב. "למרות שהתורה אכן קובעת כי יש לדון אנשים שמבצעים חטאים מסויימים למוות, התלמוד אומר כי סנהדרין שדן אדם למוות אחת לשבעים שנה מכונה 'צמא דם'".
הרב פרלמן הבהיר כי "הייתי רוצה שהרוצח ייכלא עד סוף ימיו ללא שחרור", הבהיר. "תן לו לחיות עם זה לנצח, אך אני לא מעוניין לאפשר לבריון הזה לגרום לקהילתי כאב נוסף. אנחנו עדיין מטפלים בפצעים שלנו, גופניים ונפשיים כאחד, ואני לא רוצה לראות אותם נפתחים. משפט עם עונש מוות יגררו דרמה ויעניקו לרוצח הזה תשומת לב תקשורתית שלא מגיעה לו".
בשיחה לכלי תקשורת בארה"ב הבהיר הרב כי אינו עושה זאת מסיבות של התנגדות עקרונית לעונש מוות, זאת למרות שהוא בהחלט מאמין בעמדה זו. "יש אנשים שחושבים שאני עושה זאת כי אני מתנגד לעונש מוות. אני מתנגד לעונש מוות, אבל במקרה הזה – זה מאוד אישי. אני מחפש את רווחת הקהילה שלי, ולא רוצה לראות אותם בטראומה מחודשת". הרב פרלמן הסתתר בארון אחסון במהלך הירי, וכך ניצח מהטבח.
לאחרונה הותר מחדש לבצע עונש מוות פדרלי, ולכן הסוגייה הנפיצה והשנויה במחלוקת בארה"ב נוגעת גם לבאוורס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
