את הסדקים בכחול לבן ניסו לאחות הערב (רביעי) כלפי חוץ יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ וסגנו ח"כ יאיר לפיד, שלראשונה מאז שהחל קמפיין הבחירות החוזרות ערכו כנס משותף כצמד. השניים ניסו להציג "שותפות מוכחת" בינהם בהנהגת הרשימה.
צילום: גיל קרמר
בתחילת הערב התייחס בני גנץ למאמר שפרסם הבוקר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ב"ישראל היום". גנץ אמר כי "ראיתי הבוקר את המאמר של ראש הממשלה נתניהו. הוא התחייב שהוא בשום פנים ואופן לא ילך לממשלת אחדות. זה נראה לכם הגיוני? זו ההתחייבות שלו? זה מה שחשוב לו שידעו אזרחי ישראל הבוקר? ׳רק לא אחדות?'".
גנץ הוסיף כי "אנחנו לפני ערב תשעה באב, שבו מציינים את חורבן בית המקדש. מדובר בעניין דתי, אך בעיקר חברתי. הרי למה בית המקדש חרב? בגלל שנאת חינם. בגלל פילוג. בגלל מלחמות פנימיות. בגלל חוסר אחדות ואת זה אנחנו הולכים לסדר. הצהרנו, ואני מודיע שוב: אנחנו בכחול לבן רוצים אחדות".
"אנחנו נקים ממשלה רחבה שתייצג את כולם. גם עם הליכוד וגם עם מפלגות נוספות", אמר גנץ והוסיף: "ממשלה רחבה בלי נתניהו שצריך להתעסק רק בענייניו המשפטיים כי רק הם מעניינים אותו".
כידוע, גנץ ולפיד שחתמו על רוטציה בתפקיד ראש הממשלה, נראו בקמפיין הבחירות הקודמות יחדיו כל העת באירועים תקשורתיים. אך מאז החל מסע בחירות 2019 ב', הם נפרדו כצמד ולפיד הוסתר כשבכחול לבן משתדלים להבליט את גנץ בלבד בדמות המנהיג.
גנץ ולפיד, הערב בכנס הפעילים // צילום: דניאל רוט-אבנרי
הערב כאמור השניים עלו יחדיו על הבמה בכנס בראשון לציון. ניכר היה שלפיד משתדל בכל כוחו להחמיא לגנץ בכל הזדמנות, נראה היה כי ההופעה המשותפת של השניים מגיעה על מנת לשדר שבכחול לבן יחסי הכוחות בצמרת בסדר גמור.
היום פרסמנו ב"ישראל היום" כי גורמים בכחול לבן טוענים שאווירת פירוק הרשימה מורגשת ביום שאחרי הבחירות. יש עתיד עדיין מתנהלת כגוף בפני עצמו בתוך כחול לבן ושומרת על מטה נפרד בדרום תל אביב, בעוד מטה כחול לבן נמצא בצפון העיר.
עוד סיפרו גורמים ברשימה כי לפיד מגיע למטה כחול לבן רק אחת לשבוע, לישיבות עם גנץ ויעלון רק אחת לשבוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו