"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מקדימה את זמנה
הכובשת המצטיינת של נבחרת הולנד בכל הזמנים • 83 שערים בשלוש עונות, תוך כדי לימודיה בתיכון • זה רק חלק מהרזומה של ויויאן מידמה, רק בת 22 • הערב (22:00) מול שבדיה היא תנסה להוביל את האורנג' לגמר מונדיאל ראשון בהיסטוריה
צילום: אי.פי.אי // מידמה. "מרגישה כמו בת 40"

מקדימה את זמנה

הכובשת המצטיינת של נבחרת הולנד בכל הזמנים • 83 שערים בשלוש עונות, תוך כדי לימודיה בתיכון • זה רק חלק מהרזומה של ויויאן מידמה, רק בת 22 • הערב (22:00) מול שבדיה היא תנסה להוביל את האורנג' לגמר מונדיאל ראשון בהיסטוריה

,עודכן

ויויאן מידמה טענה לאחרונה שהיא מרגישה "כמו בת 40". היא רחוקה מכך בהרבה, אבל לזכותה של חלוצת נבחרת הולנד ייאמר שהרזומה שלה תואם את התחושה. מאחוריה 8 עונות כמקצוענית בשלוש ליגות שונות; לפני שנתיים הובילה את נבחרת הולנד לזכייה באליפות אירופה ראשונה בהיסטוריה; ובימים אלה היא משתתפת בגביע העולם השני שלה.

הערב (22:00) תפגוש מידמה את שבדיה בחצי הגמר הראשון של מולדתה, ולמשחק הזה היא תגיע כשיאנית הכיבושים החדשה של נבחרת האורנג' בכל הזמנים - עם לא פחות מ־61 כיבושים. עם כל אלה, אפשר להבין מדוע גם לה קשה להאמין שהיא רק בת 22.

"בעיקרון, למדתי ללכת לכיוון הכדור, לא היתה לי ברירה אחרת", סיפרה מידמה בראיון ל"גרדיאן". עם אבא ואח ששיחקו כדורגל ואמא שהיתה שחקנית הוקי מצטיינת, לא מפתיע שאת הבעיטה הראשונה היא בעטה בגיל שנה וחצי בלבד.

מידמה בפעולה. 83 שערים ב-74 משחקים // צילום: אי.אף.פי

מידמה שיחקה עם בנים, ובשונה משחקניות אחרות ברחבי העולם, היא המשיכה לשחק לצידם גם כשכדורגל הנשים התפתח וסיפק עבורה את כל המשאבים. "שיחקתי עם בנים ברמה הכי גבוהה, עם כאלה שמשחקים היום בליגות הבכירות", היא מספרת, "אין מה לעשות, יש הבדלים גדולים בין בנים לבנות. אני ממליצה לכל הבנות לשחק כמה שיותר עם בנים". את התרומה של זה אפשר לראות היום על מידמה בכל פעולה. היא חזקה, מהירה, חדת מחשבה ומציגה קור רוח מופלא מול השער. לפעמים, אפשר אפילו לחשוב שיש לה ניסיון של בת 40.

העניין הוא שגם כשעברה לשחק עם הנשים, מידמה היתה שונה. בגיל 14 חתמה על חוזה מקצועני בהירנביין ההולנדית, וכשנכנסה לחדר ההלבשה גילתה שהיא ילדה בין נשים. "היו שם אימהות עם ילדים ואני כנראה הייתי הכי מעצבנת", סיפרה ל־Sportbible.

גם היא היתה כזאת, לחברותיה לקבוצה היו את כל הסיבות לאסוף אותה מבית הספר לאימונים ולקנות לה שוקו אחרי משחקים. ככה זה כשאת כובשת 83 שערים ב־74 משחקים במשך שלוש עונות. תוך כדי לימודי תיכון, כן? בגיל 18, כשסיימה את הלימודים, עברה לבאיירן מינכן והפציצה גם שם, עד שב־2017 הגיעה הצעה שלא יכלה לסרב לה.

ואן פרסי. מידמה הלכה בעקבותיו לארסנל // צילום: Gettyimages

הלכה בעקבות אלילה

כמעריצה גדולה של רובין ואן פרסי, מידמה קפצה על ההצעה של ארסנל והלכה בעקבות אלילה: "זה כבוד גדול להיות במועדון כזה, וזה מיוחד עוד יותר שרובין שיחק פה", אמרה.

אם חלמה ללכת בעקבות ואן פרסי, אז מידמה כבר עקפה אותו בסיבוב. אחרי שתי אליפויות עם באיירן, העונה היא הובילה את ארסנל לאליפות אנגליה וסיימה בראש טבלת הכובשות עם 22 שערים. את הנבחרת שלה הובילה כאמור לזכייה באליפות אירופה ב־2017, והערב תנסה לעשות את הדבר הקטן הזה שוואן פרסי השיג והיא עדיין לא - הובלת נבחרת הולנד לגמר המונדיאל.

"אנשים במדינה ציפו שנגיע לכאן ונחזור עם הגביע בקלות, מכיוון שאנחנו אלופות אירופה", אמרה לאתר פיפ"א, "אבל אנחנו אף פעם לא חשבנו ככה". ההולנדיות אמנם ניצחו בכל משחקיהן בטורניר, אך לא תמיד הרשימו. מידמה, שכבשה שלושה שערים עד כה, מאמינה שההולנדיות השתפרו ממשחק למשחק, ושלחצי הגמר הערב הן מגיעות כפי שהיו רוצות להגיע. בנוגע למשימה שלה אמרה: "תמיד מצפים ממני להבקיע, וזה בדיוק מה שאנסה לעשות".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו