"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זה יהיה קיצוני: גל חום ברחבי הארץ

אי אפשר לברוח מזה: עומסי חום כבדים ישררו בארץ עם טמפרטורות שיחצו את ה-40 מעלות בחלקים נרחבים • ולחדשות הטובות: ההקלה תגיע • התחזית המלאה

,עודכן
לכו למצוא מקום להתרענן // צילום: קוקו // לכו למצוא מקום להתרענן // צילום: קוקו

היום (חמישי) ישרור שרב כבד עם טמפרטורה של יותר מ-40 מעלות ברוב אזורי הארץ, כאשר בהרים ובחוף הטמפרטורה תגיע לטווח שבין 35-40 מעלות. בנוסף, יורגשועומסי חום כבדים עד קיצונייםברוב אזורי הארץ. הטמפרטורות הגבוהות ילוו באחוזי לחות נמוכים ומשעות הערב בהדרגה גם ברוחות מזרחיות ערות. בלילה שבין חמישי לשישי ישררו טמפרטורות גבוהות (מעל 30 מעלות באיזורים רבים) ויובש ברוב חלקי הארץ.

מ"מטאו טק" נמסר, כי ביום שישי עד שעות הצהריים ישרור שרב כבד מאוד בכל חלקי הארץ, עם טמפרטורות של יותר מ-40 מעלות ברוב האזורים לצד יובש. משעות אחר הצהריים תחל, בהדרגה, שבירת השרב (במיוחד באזורים הסמוכים לחוף) אך עדיין יהיה חם מהרגיל עד שרבי באזורים הפנימיים. אחר הצהריים יתכנו סופות חול בדרום הארץ.

אופציה נוספת טובה להתרענן מהחום הנורא // צילום: יהושע יוסף (ארכיון)

וזה לא הכל: בשל מזג האוויר הקיצוני, עומסי חום ושרב כבדים נחל דרגה יהיה סגור היום (חמישי) ומחר. עוד יהיו סגורים בימים אלה, נחל קומראן לגולשים, נחל אוג, נחל פרת. כל מסלולי הגלישה בנחלי מדבר יהודה יהיו סגורים אף הם. בתוך כך ייסגר פארק הכרמל ומסלולי הטיול בכרמל למטיילים היום ומחר גם כן.

ההערכה: מדובר במזג אוויר חריג בעונה

בסקירה מיוחדת שהוציא השירות המטאורולוגי על גל החום (22 עד 24 במאי 2019) הודגש, כי ביומיים הקרובים צפוי להיות חם עוד יותר וצפויות טמפרטורות של 45-42 מילות במישור החוף, בשפלה ובצפון הנגב, למעלה מ-45 מעלות בעמק הירדן, בים המלח ובערבה ו-40-38 מעלות בהרים.

את חריגות האירוע ניתן יהיה לבחון רק לאחר סיומו, אולם ניתן להעריך שהטמפרטורות שישררו בימים חמישי ושישי (23 ו-24 במאי) תהיינה חריגות.

כדאי מאוד שתשתו הרבה מים // צילום: גדעון מרקוביץ'

בנוסף צוין, כי רצף ימים של שרב כבד אינו שכיח בחודשי האביב (אפריל עד אמצע יוני). ככלל, שרבים בעונה זו קשורים בדרך כלל לשקעים שרביים מהירים ולכן הם קצרים (בני יממה עד יממה וחצי בדרך כלל). האירוע הנוכחי הוא ממושך יותר ונובע מרכס ברום בשילוב עם זרימות חמות ויבשות מהגזרה המזרחית בקרקע. רכסי רום נוטים להתבסס ולנוע באיטיות יחסית ומתבטאים בהתחממות ממושכת שתגיע לשיאה היום (חמישי) ומחר וביחד עם הטמפרטורות הגבוהות שנמדדו אתמול (רביעי) תיצור רצף של שלושה ימים של שרב כבד בהרים ובפנים הארץ.

ומה צפוי בהמשך? ביום שבת יהיה מעונן חלקית, תחול ירידה ניכרת בטמפרטורות ותורגש הקלה משמעותית בעומסי החום אך עדיין יהיה חם מהרגיל בהרים ובפנים הארץ. ביום ראשון יהיה נאה עד מעונן חלקית, תחול ירידה נוספת בטמפרטורות והן תעשינה רגילות לעונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר