חילוץ הנערים בתאילנד: עכשיו הסדרה

נטפליקס רכשה את הזכויות להפקת מיני סדרה אודות חילוץ קבוצת הנערים שהייתה לכודה במערה 17 יום • כל אחד מהם צפוי לקבל כמעט 100 אלף דולר עבור העסקה

צילום: AFP // הנערים בפרימיירת נטפליקס

ב-23 ביוני 2018, נכנסו 12 נערים תאילנדים בגילאים 11-16 ועוזר המאמן שלהם למערה בצפון תאילנד לאחר אימון כדורגל. הפעם הבאה שראו אור יום הייתה רק 17 ימים אחרי.

הנערים והמאמן מקבוצת הכדורגל "חזירי הבר הפראיים", נלכדו בעומק המערה לאחר שהכניסה אליה הוצפה בפתאומיות ומנעה את יציאתם.

אחרי שפקח של הפארק הלאומי הודיע לרשויות על היעדרות הקבוצה, החלה הדרמה שבאיתורם וחילוצם, שהפכה במהרה לידיעה חדשותית מובילה בכל מהדורות החדשות, וריתקה את העולם במשך שבועיים וחצי, עד למבצע החילוץ מורט העצבים שנמשך שלושה ימים וכלל יותר מאלף אנשים, ביניהם צוותים מיחידת אריות הים המלכותיים של תאילנד (שאחד מאנשיה איבד את חייו במבצע), בריטניה, סין, מינאמר, לאוס, אוסטרליה, שוודיה וארצות הברית.

• פרויקט מיוחד: ישראל באירוויזיון - הסיפורים מאחורי השירים

אירוויזיון פוליטי: האם אירופה תנקום באנגליה?לגעת בתהילה: מחזמר שירי אירוויזיון בדרך

היום (ג') הודיעה נטפליקס כי רכשה את הזכויות להפקת מיני-סדרה על הדרמה.

"הסיפור הזה משלב כל כך הרבה נושאים מקומיים ואוניברסליים המאחדים אנשים מכל קצוות העולם והלכות החיים", אמרה אריקה נורת', בכירה במחלקת הפקות המקור הבינלאומיות ברשת. "תאילנד היא פלח שוק חשוב מאוד עבור נטפליקס", הוסיפה, "ואנחנו מצפים להזדמנות להביא לחיים את הסיפור מעורר ההשראה הזה".

"אנחנו מצפים לעבודה עם כל המעורבים בסדרה, כדי לוודא שהסיפור יוצג בצורה המדויקת ביותר", סיפר עוזר המאמן אקפול צ'אנטוונג.

הזכויות לסדרה נרכשו על ידי נטפליקס וחברת ההפקות ""SK Global Entertainment" מחברת הפקה ששותפים בה הנערים והמאמן, והיא תבוים על ידי הבמאים ג'ון מ. צ'או ונאטאווט פונפירייה. 

פרטי העסקה המדויקים טרם נחשפו, אך לפי הדיווחים כל אחד מההנערים שחולצו יקבל בסביבות 3 מיליון באט (שהם כ-94 אלף דולרים).

• "שלא יקשיב לעצות": מתמודדי עבר מייעצים לקובי
 

• איך תגיע גל גדות לאירוויזיון?

• ישבור שיא: חשיפה פנומנלית לאירוויזיון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר