שבעה בני אדם נפגעו היום (שבת) בפיצוץ מטען במכונית באזור הכי הומה באילת, בסמוך לקניון. על פי השערת המשטרה, מדובר בניסיון חיסול על רקע פלילי. למרבה המזל לא היו ברכב נוסעים והפצועים הם עוברי אורח שעמדו בסמוך. האירוע התרחש בשעה 14:00, החריד פיצוץ עז את אזור בתי המלון וחופי הים באילת. עוצמת הפיצוץ נשמעה גם בשכונות הרחוקות של העיר, מרחק 2 קילומטרים.
חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח יוספטל שני נפגעים קל, מהם אחד עם כוויות קלות בגב ואחד עם חבלה בעין, ובנוסף חמישה בני אדם שנפצעו קל מחבלות, בעיקר בעת המנוסה מהמקום, חמישה מהפצועים הם תושבי אילת.
במקביל, לאחר שהאש החלה להתפשט לכלי רכב נוספים, הוזעקו למקום ארבעה צוותי כיבוי אש שביצעו פעולות כיבוי ופעולות למניעת התפשטות הבעירה לרכבים נוספים, תוך כדי סריקות אחר נפגעים נוספים ובסיוע לכוחות המשטרה בזירה. חוקר דליקות מטעם שירותי כבאות הגיע למקום.
במשטרת ישראל החלו לחקור את האירוע. חבלנים ביצעו סריקות לאיתור מטענים נוספים והזעיקו לאילת מעבדת חבלה ניידת, שתסייע לאתר את סוג חומר הנפץ ששימש לניסיון החיסול.
דגנית כהן, שהייתה בנסיעה ממש בסמוך וראתה את הפיצוץ סיפרה: "שמענו פיצוץ אדיר וראינו ישר עשן ואת כל הפגוש של המנוע עף באוויר". ליאור לבקוביץ, מנהל סניף אורבניקה בקניון הסמוך הגיע מיד לאחר האירוע והספיק לראות את המכונית בוערת: "עבדתי בקניון ושמענו פיצוץ אדיר שהרעיד את כל הקניון, רצנו מיד החוצה וראינו את הרכב עולה באש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו