בתי המלון בישראל עברו בשנים האחרונות שדרוגים משמעותיים, ואחד הנושאים שעליהם הושם דגש גדול במיוחד הוא האוכל.
לא מוגזם יהיה לומר שבתי המלון בישראל הפכו למעצמות קולינריות של ממש בזכות תפריטים מגוונים, להם אחראים שפים מוכרים מהשורה הראשונה, ארוחות בוקר שלא ניתן לראות כמעט בשום מקום בעולם ואפילו ארוחות גורמה מפנקות, שיגרמו לכם לשכוח מהר מאוד מחביתות, מפנקייקים ומסלטים.
יש תחומים שבהם ישראל מתאמצת להדביק את העולם, ויש אחרים שבהם אנחנו מובילים על אחרים. תחום הארוחות בבתי המלון הוא ללא ספק משהו שאנחנו יכולים להתגאות בו, בגדול. אז אילו בתי מלון מגישים את האוכל הטוב בישראל? הכנו עבורכם את הרשימה הכי טעימה שיש.
המלך דוד, ירושלים
מלון "המלך דוד" ירושלים בניצוחו של השף דוד ביטון, מציע ארוחת בוקר המוגשת בצורת מזנון, הנחשב לעשיר ולאיכותי במיוחד. במזנון מוצעים 8-6 סוגי גבינות שונות, בעיקר גבינות צרפתיות. כמו כן, ניתן להזמין חביתות וביצים לפי דרישת האורח, כולל ביצים בנוסח "בנדיקט", חביתה עם כמהין, בליני עם סלמון מעושן ושמנת, טוסט צרפתי, ופל בלגי, חביתיות, אספרגוס עם ביצת מימוזה, סוגי דייסות ועוד, לצד סוגים שונים של קפה ותה.
מלון "המלך דוד" בירושלים
שדרוג מעניין בארוחת הבוקר של מלון "המלך דוד" ירושלים הוא עמדה מיוחדת ובה מוצעים פירות וירקות טריים, שאותם ניתן לקבל חתוכים או כמיצים סחוטים, המוגשים לאורח בכל הרכב אפשרי לפי בחירתו.
עוד יעדים נפלאים בערוץ התיירות:
ויוה אספניה: המלונות השווים של מדריד
יפה, רומנטית וזולה: המלונות הכי טובים בבודפשט
המלונות הכי טובים בעולם – במחירים מפתיעים
לאוהבים: המלונות הכי רומנטיים - ומשתלמים
הו ברצלונה: המלונות המומלצים בעיר
מלונות בלונדון – בלי לקרוע את הכיס
פרט לאיכות הארוחות שבו, בית המלון ידוע גם בזכות היותו צופה על הנוף המרהיב על העיר העתיקה בירושלים. אחת הנקודות המפנקות בבית המלון היא הבריכה היוקרתית שצופה לנוף ירושלמי עוצר נשימה.
להזמנת חדר במלון "המלך דוד" בירושלים
דן, אילת
דן אילת הוא אחד מבתי המלון המוכרים בישראל ויש שיגידו שגם מהיקרים ביותר, אך עבור שירות יוצא דופן, נוחות מקסימלית וכמובן - אוכל משובח, צריך לשלם.
מסעדות המלון מציעות מגוון קולינרי יוצא דופן שמתחיל כבר בחדר האוכל הראשי, ה"פוד פייר", שבו ניתן למצוא מזנון עשיר המשלב מגוון ניחוחות וטעמים מעניינים. "סלט אנדיב וגבינה כחולה, שבסיסו אנדיב אדום ולבן, אגסים צלויים, פקאן מסוכר ורוטב של סילאן חרדל ומיץ תפוזים טרי הוא אחד המנות הפופולריות בארוחות הבוקר", מצהיר אופיר קדם, שף המלון. "עוד מנה שאף אחד לא מדלג עליה היא עוגת גבינה על בסיס גבינות לבנות, צימוקים, גרד תפוז ולימון. זו עוגה מופלאה שהמתכון שלה נשמר בקפדנות 24שנים. אורז אוזבקי אוטנטי עם צימוקים אוזבקיים ונתחי כבש, שנעשה על ידי סגן השף שמגיע מהאזור הזה, היא אחת המנות האהובות בארוחות הערב העשירות של המלון".
מלבד חדר האוכל המגיש תפריט מגוון, תוכלו ליהנות בבית המלון גם מטרקלין הסיאסטה, המציע מבחר ארוחות קלות. בטרקלין "המלך דוד" תוכלו לשתות אלכוהול מהקומה ה-14 ולהשקיף על החופים של אילת.
מגוון קולינרי יוצא דופן. דן אילת // צילום: נועה זכאי
השיא הקולינרי בבית המלון מוצע לזוגות שיתארחו בסוויטה ויבחרו באפשרות "השף הפרטי". התענוג אמנם לא זול - מחיר הארוחה נע בין 800-1,200 שקלים לזוג, אך השף שיגיע לסוויטה יבשל את כל הארוחה לנגד עיניהם של הסועדים, שיוכלו לבחור את המנות האהובות עליהם מתוך התפריט הרחב.
בית המלון מכיל 375 חדרים שמחולקים לקטגוריות שונות. המיקום האטרקטיבי שלו ובריכת השחייה המפנקת, בשילוב האוכל, הופכים את בית המלון לאחד המומלצים והטובים בישראל.
"בתעשיית המלונאות, תחום המזון והמשקאות תמיד היה קריטריון חשוב בבחירת המלון בו רצה הלקוח להתארח", התייחס חיים שפיגל, מנהל אגף מזון ומשקאות במלונות דן לשינויים בתחום בישראל. "במחקרים שנעשו ברבות השנים עמד תחום המזון בראש רשימת הנושאים הקובעים באיזה מלון נרצה להתארח. בישראל, בשל החשיבות של הנושא, נעשו מאמצים רבים בכל בתי המלון להתבלט ובכך להיות אטרקטיביים בעיניי האורחים.
חדר מלון דן אילת
"ידועה במיוחד היא ארוחת הבוקר הישראלית שמלבד היותה עשירה מאוד, מצאה לה חיקויים רבים ברחבי בעולם - על אף היותה כשרה. מי שביקר לאחרונה באירופה או בארצות הברית בוודאי שם לב שאותם מזנונים עשירים בארוחות הבוקר במלונות מזכירים מאוד את הקיים והנפוץ בישראל.
"עד לפני שנים לא רבות היה נושא המזון במלונות מוצנע וביישני. בשנים האחרונות מובילים מלונות ישראל ברמת המזון, בגיוונו וביצירתיות הקשורה בו, והופכים לאבן שואבת למחמאות רבות, בעיקר מצד תיירים שמבקרים בישראל".
יערות הכרמל
כשמביטים בתפריט ורואים "נתחי פילה בקר צלויים בגריל פחמי אורן, לצד ריזוטו בצלצלים מתוקים, פטריות מלך היער ורוטב קברנה מפולפל, מבינים שזה המקום הנכון לשהות בו, ובעיקר - לטעום בו. מלון "יערות הכרמל" שוכן בלב הנוף הירוק של שמורת הטבע יערות הכרמל והוא אתר הבריאות והספא הגדול בארץ. השף של מסעדת "כרמל" הוא אמיר כלפון, שאחראי על התפריט העשיר, הבריא ויוצא הדופן של אחוזת הבריאות.
חדר האוכל במלון יערות הכרמל
ארוחת הבוקר של בית המלון עשירה ומגוונת עם אפשרויות בחירה רבות, אך גולת הכותרת מגיעה בעיקר בארוחות הערב. בשונה מבתי המלון אליהם התרגלנו, ארוחת הערב מוגשת על ידי מלצר ולאורחי המלון אפשרויות בחירה מעניינות. האורחים יכולים לבחור ממגוון מנות הגורמה המוצעות ב"יערות הכרמל" ובהן מנות דגים, בשר או פסטות, והמנה שהוזכרה בתחילת האייטם היא רק אחת מני רבות.
חדר במלון יערות הכרמל
אחרי כל האוכל המפנק שתאכלו, תוכלו לקבל ייעוץ מהתזונאית של אחוזת הבריאות שתקבע את מדדי השומן ותמליץ לכם על תפריט תזונה מתאימה. אם אתם כבר מפנטזים על הסיגריה שאחרי הארוחה, כדאי לדעת שאסור לעשן בבית המלון או לדבר בטלפון בשטחים הציבוריים, אחרי הכל - מדובר באחוזת בריאות.
בראשית, מצפה רמון
הנוף עוצר הנשימה של מלון בראשית מוכר לכולם, אך מה שאולי לא ידעתם, זה שבבית המלון המפואר מוגשות ארוחות יוצאות דופן באיכותן. שף המלון בוריס פאוקמן אחראי על המטבח המפנק של מסעדת "רוזמרין" בבית המלון, בה מוגשות מנות מחומרי גלם מקומיים, הגדלים בחוות בסביבת המלון.
חלל המסעדה עוצב בהשראת הסביבה המדברית, והמרפסות הסובבות אותו 'מרחפות' מעל המדבר וחושפות בפני הסועדים נוף עוצר נשימה של מכתש רמון. ללא ספק, אווירה שמעצימה את החוויה הקולינרית המענגת כשלעצמה.
הנוף המדברי של בראשית במצפה רמון
אם עד עכשיו לא השתכנעתם, אז חכו שתשמעו את המנה המנצחת: סופלקי מדברי, חזה טלה ופרגית, תבשיל שוקרוט ואווז מעושן, קרם תירס, שמן עמבה וסלטון עלים רענן. בארוחת הבוקר במסעדה תוכלו לבחור ממגוון התפריט החלבי העשיר.
בנוסף, כדאי שתדעו שבריכת המלון זכתה בתואר הבריכה היפה בעולם של מגזין Travel Agent Central העולמי.
להזמנת חדר במלון בראשית, מצפה רמון
הרודס פלאס, אילת
אחד מבתי המלון היוקרתיים והמוכרים בישראל. מי שעובר בטיילת באילת יתקשה לפספס את המבנה המפואר של המלון, שפרט לבריכה המפנקת והעיצוב המרשים, גם מציע ארוחות ברמה גבוהה עם שדרוגים שכמעט ולא תמצאו בשום מקום אחר.
ארוחת הערב במסעדת "צפרים", שהיא למעשה חדר האוכל המרכזי של בית המלון, מציעה מגוון עצום של מנות. במקום גם שתי פינות חמד קולינריות פופולריות במיוחד, אחת יותר משביעה מהשנייה, ובכל זאת יש לנו הרגשה שתתנסו בשתיהן. הראשונה היא תחנת חיתוך הבשרים, בה תמצאו חזה בקר כבוש בליווי מלפפון חמוץ כרוב כבוש חרדל ורוטב ציר בקר, נתח אנטרקוט משובץ בשיני שום מתובל בחרדל דיז'ון ועשבי בר, וכתף כבש משובץ בשיני שום במרינדה של עשבי תיבול צלוי על ירקות שורש.
בתחנה האסיאתית תמצאו נודלס מוקפץ עם עוף, פד תאי מוקפץ עם בקר שמוגש בכלי טייק אווי אסיאתי, סליידר חזה בקר מבושל ברוטב ברביקיו מוגש בלחמניית באן, מרקים, פילה בורי בפלנצ'ה על תבשיל עגבניות ועוד.
קינוחים בחדר האוכל של מלון הרודס פלאס, אילת
אטרקציה אהודה נוספת על האורחים במלון היא תחנת טאבון, שמציעה פיצות, מאפה בצק וגבינות משתנה מדי יום, אפיית פוקצ'ות מרוחות בשמן זית, פיתות זעתר ושומשום.
אם תרצו לשדרג עוד יותר את ארוחת הערב שלכם, תוכלו להגיע למסעדת "תמרינדי" השייכת למלון. במידה שהזמנתם ארוחת ערב במלון, תוכלו ליהנות מארוחה במסעדה בעבור תוספת של 65 שקלים לסועד. המסעדה מציעה מנות ביסטרו ים תיכוניות ודגים על האש.
להזמנת חדר במלון הרודס פלאס, אילת
כרמים, ירושלים
מלון כרמים מוכר כאחד מבתי המלון האיכותיים והמעניינים בישראל. הוא נמצא בין כרם ענבי גוורצטרמינר וקברנה וחדר האוכל שבו מעוצב בדומה לכרמים הנשקפים ממנו וכמעט מכל נקודה בבית המלון. שף המלון ניר דביר, מנהל ביד רמה את מסעדת "שיראז".
גלילות חצילים במילוי דג בס. כרמים // צילום: עודד מרום
מעבר למנות המובחרות המוגשות במסעדה, הייחודיות שבה היא שהמנות מוכנות מול פני האורחים במטבח פתוח ומרשים במיוחד. בבית המלון מדגישים כי חומרי הגלם בהם משתמשים במסעדה הינם מקומיים ונבחרים לפי עונת השנה.
אחת המנות שמאפיינות את המסעדה היא דג מוסר ים צלוי, ברוטב ענבים ויין לבן, עלי גפן ממולאים באורז וצימוקים, גזרים צלויים וקונפי שומר. אם כל זה לא מספיק, אורחי המלון יכולים לקחת חלק בבציר וללגום את התוצר בברים המציעים סדנאות וטעימות במלון.
להזמנת חדר במלון כרמים ירושלים
U בוטיק כנרת, טבריה
אולי תתפלאו לשמוע, אבל טבריה עוברת מהפיכה ובתי המלון באזור הכנרת פורחים. מלון U בוטיק כנרת הנו מלון קטן יחסית, 62 חדרים במספר. הוא ממוקם על שפת הכנרת ועוצב על ידי האדריכלים יעקב ויהודה פייגין.
שלל מנות מעניינות. U בוטיק כנרת // צילום: איה בן עזרי
בית המלון U בוטיק, טבריה
בבית המלון שמו דגש על איכות האוכל ועל מגוון המנות הרחב. בארוחת הערב בבית המלון מוצעות לאורחים מגוון תחנות אקטיביות הכוללות שלל מנות פופולריות, בהן: אנטריקוט מיושן ברוטב צ'ימיצ'ורי לצד פלחי תפו"א צלויים, צלי בקר בבישול ארוך ומבחר פטריות, סטייק פרגית בתבלינים ארומטיים, קונפי שוקי אווז בבישול ארוך, פילה סלמון שלם עם פיצוחים ועשבים, ממרחי הבית שכוללים מבחר טפאנדים וקונפי שום בליווי לחמים שנאפים במקום. בתיאבון!
להזמנת חדר במלון U בוטיק, טבריה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו