"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו שוב נגד מנדלבליט: "נכנע ללחץ השמאל והתקשורת ומקבל החלטה פזיזה"

רה"מ תקף את היועמ"ש, שהודיע כי אין מניעה להודיע על ההחלטה בנוגע להגשת כתב אישום בכפוף לשימוע לפני הבחירות • "השמאל והתקשורת לוחצים להגיש נגדי כתב אישום בכל מחיר"

,עודכן
אביחי מנדלבליט, בנימין נתניהו // צילום: מארק ישראל סלם // אביחי מנדלבליט, בנימין נתניהו // צילום: מארק ישראל סלם

ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף היום (שישי) פעם נוספת את היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, בשל החלטתו שאין מניעה להודיע באם להגיש כתבי אישום נגד נתניהו בכפוף לשימוע לפני הבחירות.

צילום: עמוד הפייסבוק של בנימין נתניהו

"נראה שהיועץ המשפטי לממשלה נכנע ללחץ של השמאל והתקשורת. הם לוחצים להגיש נגדי כתב אישום בכל מחיר, גם כשאין כלום, העיקר שיהיה לפני הבחירות", כתב נתניהו בעמוד הפייסבוק שלו. אחת ההחלטות הגורליות ביותר בתולדות המדינה, החלטה שעלולה להביא להעלאת השמאל לשלטון, מתקבלת בחיפזון ובמהירות שיא".

נתניהו הוסיף: "בכירים בפרקליטות אמרו לעיתון 'גלובס': 'גם אם מנדלבליט היה רוצה, הוא לא היה מספיק לקרוא את כל החומרים שנאספו בחקירות. הוא מסתפק בקריאת סיכומים ובחוות דעת של צוות הפרקליטות'. זה אבסורד. אפשר רק לקוות שהלחץ של השמאל לא יעבוד פעם נוספת, כשהיועץ יידרש לשאלה אם שתיים וחצי כתבות באינטרנט זה שוחד. פשוט מגוחך. בכל מקרה - אני בטוח בצדקתי ובטוח שהאמת תצא לאור".

ההחלטה: בשבועות הקרובים

מוקדם יותר לשכת היועץ המשפטי לממשלה השיבה כאמור לבקשת פרקליטיראש הממשלה שלא לפרסם את החלטתו בעניין הגשת כתב אישוםלפני הבחירות. במענה לבקשה נכתב כי אין מניעה לקבל ולפרסם כל החלטה בעניין, ככל שתתגבש בשבועות הקרובים. עם זאת, מנדלבליט הבהיר שהחלטה לא צפויה להתקבל במהלך השבועיים הקרובים.

במכתב התשובה הבהיר היועמ"ש, ד"ר אביחימנדלבליט, כי דווקא דחיית פרסום ההחלטה בעניין ראש הממשלה, על אף סיום תהליך הבחינה של תיקי החקירה הנוגעים אליו, תפגע בעיקרון השוויון בפני החוק ובעיקרון זכות הציבור לדעת על החלטות חשובות מעין אלה. "למותר לציין כי אין כל כוונה או רצון מצד היועמ"ש להשפיע עלהבחירות ותוצאתן", נכתב במענה, "כל כוונתו היא למלא את תפקידו ואת חובתו לשלטון החוק".

במענה המנומק נכתב: "תהליך העבודה הסדור אצל היועמ"ש ופרקליט המדינה ולוח הזמנים שנקבע לשם כך גובשו בתיאום ביניהם ללא כל קשר למועד הבחירות שעמד באותה העת על חודש נובמבר 2019. כלל הפעולות נועדו להשיג באופן מיטבי את האינטרס הציבורי המשולב של בחינה יסודית ומעמיקה של חומרי החקירה בתיקים הנוגעים לראש הממשלה, תוך השלמתה של בחינה זו במהירות האפשרית".

בהמשך מפנה המכתב להנחיית היועץ המשפטי לממשלה משנת 2005 הקבועת כי "ככלל אין מקום להשהות טיפול בתיקים נגד נבחרי ציבור או מועמדים, שהגיעו לאחר חקירה לפרקליטות או לתביעה המשטרתית לצורך החלטה אם להגיד כתב אישום. ואולם הטיפול יהיה תוך מתן הדעת לזהירות הנדרשת".

לכן, הובהר במכתב כי "נדרשים טעמים כבדי משקל ומכריעים על מנת לחרוג מהכלל המתואר. לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, טעמים אלו אינם מתקיימים בנסיבות העניין".

מותקף בחריפות על ידי נתניהו פעמיים בתוך פחות מ-24 שעות. אביחי מנדלבליט // צילום: אורן בן חקון

אתמול פורסםבמהדורה המרכזית של "חדשות 12" תוכן המענה הצפוי לבקשה, ובתגובה נמסר מטעמו של נתניהו: "נראה שהיועץ המשפטי לממשלה נכנע ללחץ של השמאל והתקשורת להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בכל מחיר - ולפני הבחירות.

"רק הבוקר הניחו פרקליטי רה״מ דרישה בפני היועץ לבצע השלמות חקירה של למעלה מ-60 עדים משמעותיים שלא נחקרו באף אחד מהתיקים. עוד לא יבש הדיו וכבר הערבנחפזים להדליףמהפרקליטות שאין שום כוונה לבדוק עדים חיוניים אלה.

"בהחלטה הגורלית ביותר בתולדות המשפט בישראל, דוחסים תהליך של שנה וחצי לכמה ימים. אנו מקווים שהלחץ האדיר של השמאל על היועץ לא יכניע אותו פעם נוספת כשיידרש להחליט אם להתייחס לשתיים וחצי כתבות בוואלה כאל שוחד".

יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ (העבודה) הגיבה אמש להתפתחויות: ״עוד תגובה שלוחת רסן ומופקרת של מי שאינו מבין מהי מדינת חוק, מאמין בכל ליבו שהוא מעל לחוקי המדינה, ובידו להכתיב למשטרה, לפרקליטות וכעת גם ליועמ"ש מה ייחקר בעניינו ומה לא, מתי יוחלטו החלטות בעניינו ומתי לא, ומי יהיו חוקריו ושופטיו. ערך השוויון בפני החוק זר למי שהעם משעמם אותו, ולמי שסבור שהעם מטומטם, כי אם לא כן, לא היה חוזר על השקר הגס שבו מוצג תיק 4000, מהחמורות שבפרשיות השחיתות השלטונית אי פעם, כ'שתיים וחצי כתבות'".

יו"ר התנועה ציפי לבני: ״קרבות המאסף שנתניהו מנהל תוך כדי הסתה נגד הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה לא ינקו את החשדות החמורים שמיוחסים לו. לא אתן לפגוע בדמוקרטיה ובשלטון החוק ואגן על מערכת המשפט ושומרי הסף״.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר