כך תכינו קרמבו // כך תכינו קרמבו

קלי קלות: כך תכינו קרמבו בבית

השף קונדיטור אריה קויטקו מסביר שלב אחרי שלב איך להכין לבד קרמבו בסיסי, עם במבה, בייגלה ואפילו בטעם פאי לימון

גם אתם חשבתם שלהכין קרמבו בבית זו משימה למתקדמים בלבד? ובכן, מסתבר שעם המתכון הנכון תוכלו לצלוח את המשימה ועל הדרך להנות מזמן איכות עם הילדים. 

שף קונדיטור קראון פלזה בטיילת תל אביב, אריה קויטקו, הדגים לנו שלב אחרי שלב איך להכין קרמבו בטעמים שונים. מה שיפה הוא שהמתכון הבסיסי לקרמבו שוקולד האהוב, הוא גם הבסיס לקרמבו עם תוספות מטריפות כמו במבה ובייגלה, שעם טיפה יצירתיות – גם אתם תוכלו להכין בקלי קלות.

צילום: גיל קרמר

מתכון בסיסי לקרמבו 

מצרכים:

200 גרם חלבון (כוס)

300 גרם סוכר

חצי כפית תמצית וניל

4 גרם ג'לטין מומס ב-20 גרם מים

אופן ההכנה:

מערבבים בכלי קטן את הג’לטין והמים ומניחים בצד. בכלי קטן מעל סיר עם מים חמים שמים את הסוכר והחלבון ומערבבים קלות עד להמסה של הסוכר. כשהסוכר נמס מעבירים את התערובת החמה למיקסר  ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר כחמש דקות הקצפה נמיס את הג’לטין במיקרו כ-30-40 שניות ונוסיף למרנג גם את התמצית וניל. כשהמרנג עדיין חמים למגע אנו מעבירים חלק לשקית זילוף עם צנתר 14-15 ומזלפים על העוגייה. מכניסים להקפאה של שעתיים לפחות ומצפים את הקרמבו עם השוקולד המומס.

ציפוי שוקולד מריר

200 גרם שוקולד  

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים, מקררים מעט ומצפים את הקרמבו הקפוא.

קרמבו במבה

מזלפים על העוגייה של הקרמבו נקודה של חמאת בוטנים (כהפתעה וחיזוק הטעם), מזלפים את המרנג על החמאת בוטנים בצורה שתכסה את החמאת בוטנים, לוקחים במבה ושוברים אותה לפירורים גסים ומדביקים על הקרמבו.

קרמבו בייגלה מלוח

מזלפים קרמבו קלאסי, לאחר הקירור מדביקים על הקרמבו שברים של בייגלה מלוח ומצפים את הקרבו בשוקולד כמו הקלאסי.

עוגיה לקרמבו

מצרכים:

100 גרם סוכר 

200 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח

1 ביצה 

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

במיקסר עם מערבל גיטרה שמים את הקמח, סוכר, וחמאה חתוכה לקוביות, מערבלים עד לפירורים עדינים. בכוס מערבבים את הביצה ואת הוניל ושופכים לפירורים וממשיכים לערבל עד שניהיה גושים גדולים, מאחדים את הגושים בידיים ומאחדים לכדור שטוח עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים במקרר. מוציאים מהמקרר ומרדדים לסנטימטר עובי, קורצים עוגיות עגולות ואופים ב-170 מעלות כ-12-14 דקות. 

 

למתקדמים: קרמבו לימון

מצרכים:

120 גרם מיץ לימון 

120 גרם סוכר

3 ביצים

גרידה מחצי לימון

4 גרם ג'לטין

20 גרם מים

150 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מערבבים את הג'לטין והמים בכוס ומניחים בצד, בקערה שמים את המיץ לימון סוכר ביצים וגרידת לימון ומערבבים עד חיבור החומרים. מניחים את הקערה על סיר עם מים חמים (בן-מארי), מערבבים מדי פעם עד שמסה מסמיכה, מכניסים את הכוס עם הג'לטין למיקרוגל ל-25-30 שניות ואז שופכים לקרם לימון.

חותכים את החמאה לקוביות מוסיפים לקרם, מערבבים עד שהחברה נמסה ונטמעת בתוך הקרם, מסננים את הקרם לתוך קופסא ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מזלפים את הקרם לימון על העוגיה, מקררים מעט, מזלפים את קצף הקרמבו מעל, מכסים את הקרם לימון ומשחימים את הקצף עם ברנר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו