"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
נחשף: המחבלים בגדר נפגעו ממלכודת נפץ של המכשול התת-קרקעי
המחבלים הפעילו מטען נפץ המהווה חלק ממערך ההגנה סביב הפרויקט לעצירת מנהרות הטרור • צה"ל הציב מלכודות כאלה לאורך כל נתיב העבודות • פלשתיני אחד נהרג וארבעה נפצעו בתקרית
בניית המכשול על גבול עזה

נחשף: המחבלים בגדר נפגעו ממלכודת נפץ של המכשול התת-קרקעי

המחבלים הפעילו מטען נפץ המהווה חלק ממערך ההגנה סביב הפרויקט לעצירת מנהרות הטרור • צה"ל הציב מלכודות כאלה לאורך כל נתיב העבודות • פלשתיני אחד נהרג וארבעה נפצעו בתקרית

,עודכן

התקרית אתמול (שני) בגדר הגבול עם עזה חשפה:חמשת המחבלים שניסו לחדור לגדרנפגעו מאחת ממלכודות הנפץ שפוזרו סביב העבודות על המכשול התת-קרקעי מול עזה.

המחבלים שניסו לחדור אתמול בצהריים לישראל, הפעילו מטען נפץ המהווה חלק ממערך ההגנה סביב הפרויקט לעצירת מנהרות הטרור מהרצועה. צה"ל הציב מלכודות מסוג זה לאורך כל נתיב העבודות. אחד המחבלים נהרג, ארבעה נפצעו.

התקרית אירעה אתמול (שני) בשעות הצהריים. המחבלים חדרו דרך גדר הגבול וניסו לחבל בתשתית ביטחונית במרחב המכשול בצפון הרצועה, סמוך למעבר קרני. מדובר צה"ל נמסר כי המחבלים ניסו לפגוע בתשתית הצה"לית כדי לצלם סרטון ולהעלות לרשתות החברתיות. כאמור, מחבל אחד נהרג מחבל נוסף נפצע קשה ושלושה מחבלים נפצעו קל עד בינוני.

פרויקט קיר המכשולמול עזה צפוי לשנות את תמונת המצב סביב רצועת עזה. הוא יקטע מנהרות התקפיות לכיוון ישראל וייתן אינדיקציה על כל ניסיון לחצות אותו באופן תת־קרקעי. עם הצבת המכשול, פיתחו בצבא תורת לחימה שלמה כיצד להתמודד עם התרעה בחומה התת־קרקעית.

כך מתבצעת בניית המכשול: לאחר סימון תוואי המכשול ושפתי התעלה ברוחב של כ־80 ס"מ, חופרות מכונות ענק עד לעומק של עשרות מטרים מתחת לפני האדמה. לשטח החפור מוזרם המינרל בנטונייט, המעורבב במים, שמטרתו למנוע את קריסת הדפנות פנימה. בתום החפירה מורד לבטן האדמה "כלוב מזוין", היינו, מוטות ברזל הנראים ככלוב. בכלוב יש מקומות ייעודיים, שאליהם תוכנס בהמשך הטכנולוגיה במעבה האדמה. בתום הכנסת הכלוב המזוין מוזרם בטון מלמטה למלעלה ומביא ליציאתו של הבנטונייט אל מחוץ לתעלה. במקרה שבמהלך הזרמת הבטון הוא "נשאב" פנימה, היינו, כמות גדולה של בטון לפתע נעלמת, ההנחה הסבירה היא שהבטון נתקל בתוואי חפור של מנהרה התקפית בשטח ישראל וקטע אותה. בתום הזרמת הבטון מוכנסים למקומות הייעודיים צינורות האינדיקציה, שיתריעו מפני חפירת מנהרה חדשה ויספקו נקודת ציון מדויקת, לרבות עומק, של החפירה.

המכשול מול עזה

בימים האחרונים החל אגף הבינוי וההנדסה במשרד הביטחון בשיתוף עם מנהלת גבולות התפרבהקמת מכשול ימי חדשובלתי חדיר בחוף זיקים. ההחלטה על הקמת המכשול הימי המשודרג התקבלה כלקח ממבצע "צוק איתן", שבמהלכו הצליחה חוליית מחבלים לחדור לשטח ישראל דרך הים. המכשול תוכנן כך שיהיה עמיד לתנאי הים והטבע, וישמש את מערכת הביטחון למשך שנים ארוכות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו