"שיתוף מידע חיוני למאבק בטרור": בימים אלה נערך בישראל הכנס הבינלאומי לשרי ביטחון פנים והגנת המולדת (IHSF) ביוזמת השר גלעד ארדן, כשאל האירוע הגיעו שרים ובעלי תפקידים בתחום ביטחון הפנים מ-19 מדינות.
צילום: דוברות המשטרה
במושב הנעילה של הכנס, נחשפו המשתתפים לתצוגת תכלית של המשטרה ולהתמודדות של הימ״מ עם תרחישי טרור, ביניהם פיגוע דקירה ופיגוע דריסה וכן לכידת מבוקש. במפגש הסיכום הודה השר לביטון פנים של גאנה לארדן ואמר: "באתי לישראל כפוליטיקאי ואני חוזר מהביקור כאן כמומחה ללוחמה בטרור".
השר ארדן הסביר כיצד הגה את הרעיון להקמת הפורום הגלובלי למאבק בטרור. "תוך כדי גל הטרור האחרון בישראל, כשהייתי קם בבוקר ולא ידעתי מה יוליד יום, ותוך כדי מאבק מול פייסבוק שיסגרו דפים שמעודדים טרור, הסתה ושנאה - חשבתי שחייבים לשתף פעולה, לשתף מידע ומידע מודיעיני וכך נוכל להילחם בטרור. כבר פיתחנו טכנולוגיות בשיתוף פעולה עם מדינות אחרות ונשמח לשתף אתכם בהן ואני מאמין שאחרי הביקור הזה ביחד נוכל לעלות את רמת הלוחמה בטרור".
לוחמי הימ"מ בפעולה // צילום: דוברות המשטרה
לסיום אמר ארדן: "אני מעריך את המאמצים שלכם להגיע ולפנות זמן כדי לבוא לכאן. 20 מדינות זה הישג מרשים ואני בטוח שהמספר יגדל כי זו רק ההתחלה, וכבר דיברתי עם השרה האמריקנית לביטחון המולדת על האפשרות שהמפגש הבא שלנו ייערך בוושינגטון".
הכנס מהווה את מפגש ההתנעה להקמת פורום בינלאומי ראשון מסוגו להתמודדות עם האיומים המשותפים בתחומי הטרור, ההסתה והסייבר. הכנס - המתקיים בשיתוף פעולה הדוק עם השרה האמריקנית לביטחון המולדת קירסטן נילסן ובמעמד שרי ביטחון פנים ובעלי תפקידים בתחום מ-19 מדינות מרכזיות בזירה הבינלאומית - נועד לשפר את התמודדות המדינות המשתתפות תוך חיזוק מעמדה של ישראל בעולם ומיצובה כמובילה בתחומים אלה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו