"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ראשי רשויות בצפון: פער עצום במיגון לעומת הדרום
בפורום יישובי קו העימות טוענים כי הקצאת 6.5 מיליון שקלים למיגון היא רק טיפה בים • "לכ־5,000 בתי אב אין בכלל ממ"דים"
מקלט משופץ בקריית שמונה // צילום: אייל מרגולין/ג'יני

ראשי רשויות בצפון: פער עצום במיגון לעומת הדרום

בפורום יישובי קו העימות טוענים כי הקצאת 6.5 מיליון שקלים למיגון היא רק טיפה בים • "לכ־5,000 בתי אב אין בכלל ממ"דים"

עדי חשמונאי
, עודכן

מתיחות השיאששררה בשבוע שעבר בצפוןהביאה לשתי ישיבות חירום שערכו אתמול ראשי רשויות בגליל ובגולן.

הישיבה הראשונה של פורום יישובי קו העימות היתה על פערי המיגון וההתרעה, והשנייה - שנערכה בשיתוף מנכ"ל משרד התיירות ותיירני הגליל והגולן - על הנזקים הכלכליים שספג ענף התיירות בעקבותגל ביטולי ההזמנותבאתרי הלינה והנופש בסוף השבוע שחלף. על רקע הכרזת שר הביטחון על הקצאת 6.5 מיליון שקלים לשיפוץ ולשדרוג של מקלטים ציבוריים בקריית שמונה, קיימו אתמול ראשי רשויות פורום יישובי קו העימות בצפון ישיבת חירום שנקבעה בימים האחרונים.

"עבודות המיגון שנבצע בחודשים הקרובים בקריית שמונה ובעוד עשרות יישובים בצפון מתאפשרות באמצעות תקציב ייעודי של 150 מיליון שקלים, שעליו סיכמנו עם משרד האוצר במסגרת תקציב 2018", אמר אתמול שר הביטחון ליברמן, והוסיף כי "בימים אלה אנחנו שוקדים על תוכנית נרחבת הרבה יותר, שתאפשר להעניק פתרון שלם ליישובי הצפון".

עד כה שופצו בקריית שמונה כבר 18 מקלטים, אבל בישיבת החירום חידדו ראשי הרשויות כי מדובר בטיפה בים. "הפער הוא באלפי אחוזים. לשם השוואה, לצפון המדינה הקצתה בשנה האחרונה 150 מיליון שקלים לטיפול בפערי מיגון, ובדרום השקיעו בשנתיים האחרונות 1.3 מיליארד שקלים", אמר אתמול סיוון יחיאלי, ראש המועצה המקומית כפר ורדים.

מדו"ח שהכין הפורום עולה כי בתחומי המועצה האזורית גליל עליון לכ־5,000 בתי אב אין ממ"דים. "במטה אשר אין בית ספר אחד שהוא ממוגן כמו שצריך. אם קורה משהו, כל הילדים בגילי 18-0 נשכבים מתחת לכיסאות, מחכים עשר דקות ורצים למקלט", אמר בישיבה יורם ישראלי, ראש המועצה האזורית מטה אשר.

באותה שעה קיימו 150 תיירני הגליל והגולן כנס חירום עם אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, שאותו יזם גיורא זלץ, ראש המועצה האזורית גליל עליון.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...