חניון קראוונים בפארק ספיר // צילום: גלעד לבני

מנפנפים תחת כיפת השמיים

ביום העצמאות אנחנו אוהבים לטייל, לערוך פיקניק ולעשות "על האש" • השנה החג נושק לסוף השבוע וזו סיבה טובה להמשיך לחגוג אל תוך הלילה בקמפינג ולטייל בארץ

ביום העצמאות עם ישראל אוהב לטייל, לקחת את הפחמים ולהדליק את המנגל. גם במקומות שבהם בדרך כלל אסור להב -  עיר אש, בחג יש היתר מיוחד. כדי שגם אתם תוכלו להיפגש עם המשפחה והחברים ליקטנו עבורכם מקומות שאליהם אפשר להבעיר אש וגם להישאר  ללינת לילה באוהל, בקרוואן או אפילו בחדר.

ליד הגשר התלוי

בקיבוץ צאלים בצפון הנגב נמצא מתחם שבו שבע סוכות לינה מוארות, מרווחות ונעימות  שמתאימות לכמות של עד ‭ 30‬אנשים.

בסוכות הללו קיים מטבח לשימוש האורחים  הכולל מקררים, כיורים ושולחן עבודה, כיריים  חשמליות ומנגלים, פינות למדורה, שולחנות, שירותים ומקלחות. בסוכות הלינה תוכלו ליהנות  ממחצלות וממזרנים, מנקודות חשמל, משולחנות ומספסלים.

נוסף על מתחם הקמפינג, תוכלו להיכנס לחמאם (מרחצאות מים תרמו מינרליים) ולבריכת השחייה.

מחיר: לינת שטח בסופ"ש ובחגים עולה ‭ 140 ‬שקלים למבוגר, ו-‭80‬ שקלים לילד, כולל כניסה לחמאם ולבריכה בעונה.

יש אפשרות לשלב ארוחת בוקר (של מלון ארץ  צאלים הצמוד) בעלות של ‭ 70‬שקלים, או ארוחות פויקה או "על האש" (מינימום ‭ 15‬ איש). לפרטים: ‭ .077-7295802 ‬

אם סיימתם את הביקור בקיבוץ, תוכלו להמשיך את חופשת החג ולטייל בדרך הבשור ובגשר התלוי או לבקר במחלבת צאלה, בשביל הסלט ובחוות אל היען.

נווה מדבר בערבה

בכניסה ליישוב ספיר בערבה התיכונה מסתתר נווה מדבר קסום ובו שני מעיינות ומפל קטן, הזורם לאגם הפארק שבו תמצאו ברווזים משכשכים.

גם כאן קיימות פינות ישיבה ואזורי פיקניק על המים וחניון קרוואנים חדש. הפארק נגיש ומותאם לציבור הנכים וכולל מבני שירותים ומקלחות  ושולחנות ישיבה. המקום פתוח ‭ 24‬ שעות ביממה.

מחיר: קמפינג וביקור בפארק הוא חינם. לינת  קרוואנים תעלה החל מ-‭150‬ שקלים ללילה. אפשר  לשכור קרוואן או להגיע עם קרוואן פרטי. לפרטים: ‭ www.arava.co.il‬ ובטלפון ‭ .052-8666273 ‬

ביישוב צופר הסמוך תוכלו לבקר בחוות האנטילופות ולהתרשם מהספארי המדברי, לסייר ברכב בין האנטילופות השונות בשטח ולבקר  בתיבת נח ובה לפגוש סוריקטות, חוטמנים, צבי ענק ושפני סלע.

קרוואן בערבה // צילום: תיירות ערבה תיכונה

 

חוות הדקלים

על גדות נחל גרר בצפון הנגב נמצא מתחם קמפינג מפנק עם שירותים ומקלחות חמות ומטבח מאובזר. במקום יש חמישה אוהלי אירוח בסגנון בדואי, המחולקים ל-‭20‬ איש, ל-‭15‬ ול-8 אנשים.  כמו כן, יש אפשרות להקים אוהל במתחם הקמפינג, בעוד המתארחים באוהלים מקבלים מחצלות ומזרנים.

בחווה קיים דיר כבשים ועיזים פעיל, ואם תרצו אפשר להצטרף למרעה להאכלת בוקר וערב ולתת אוכל ליונים ולאווזים.

מחיר: ‭ 95-70‬ שקלים לאדם. המחיר לאוהל  בלבד נע בין ‭ 60‬ ל-‭80‬ שקלים, כולל מזרן. אפשר  להזמין ארוחות מגוונות (מינימום 8 אנשים) או סלי  פיקניק, בתיאום מראש. לפרטים: ‭ .077-7295866 ‬

גם באזור זה יש מה לראות ולטייל. תוכלו לעשות  מסלול טיול בפארק נחל גרר, סדנת "רקו" בכלי  בראשית או ביקור ב"חצר של אורה".

 

קמפינג על שפת האגם

כמה כיף להתעורר, לצאת מהאוהל ולראות לפניכם את נוף הכנרת. זה יכול להיות המקרה אם תבחרו ללון בחופים הסובבים את האזור.

בחוף לבנון תיהנו ממדשאות, משולחנות פיקניק, מצליות, מנקודת הטענת טלפונים ומנגישות מלאה  לנכים. כמו כן, יש שירותים ומלתחות וחובש ‭ 24 ‬ שעות ביממה.

בחופים גופרה וחוקוק תוכלו לשכור אוהלים שהוקמו עבורכם וכוללים מזגנים או קרוואנים.

מחיר: כניסה רגלית חינם, תעריפי החניה  שעתיים, כך שחניית רכב ל-‭24‬ שעות תעלה ‭ 61 ‬ שקלים.

לפרטים: ‭ *55477‬ ובאתר ‭ www.kineret.org.il

המטיילים יוכלו להמשיך בשביל סובב כנרת, הכולל מקטעים קסומים המקיפים את האזור.

קמפינג בכינרת // צילום רשות הכינרת

החאן הכנעני

בחניון לילה גן לאומי תל ערד תוכלו ללון תחת כיפת השמיים במתחם האוהלים. אם תרצו קיים גם  מבנה סגור ובו מזרנים וחימום, ויש גם 6 ביתני אירוח ומתחם קרוואנים.

במקום עמדות להדלקת מנגלים, פינת קומזיץ  (אם תרצו תוכלו לרכוש ערכה במקום), ספסלים ושולחנות קבועים וניידים, נקודות חשמל ותאי  שירותים ומקלחת. כמו כן, תמצאו כירת גז לבישול, כיורים לשטיפת כלים ומקררים גדולים לאכלס את כל האוכל שתביאו איתכם.

הכניסה לחניון הלילה משעה ‭ 16:00‬ והיציאה עד השעה ‭ 11:00‬ ביום העזיבה.

מחיר: למבוגר: ‭ 53‬ שקלים, ילד: ‭ 42‬ שקלים.

בתל ערד נחשפו שרידי עיר כנענית מבוצרת ומצודות מתקופת מלכי יהודה. תל המצודות הוא נקודת תצפית מצוינת על הסביבה כולה.

חניון לילה תל ערד // צילום: מנו גרינשפן

 

טבע בנווה מדבר

חניון לילה נוסף שבו תוכלו לעשות קמפינג  נמצא כחצי שעה מאילת, בשמורת טבע חי-בר יטבתה. מי שיגיע לאזור המדברי יוכל למצוא  שולחנות פיקניק, פינות לקומזיץ ועצים למדורה, עמדות מנגלים, מקלחות עם מים חמים ושירותים לנשים ולגברים.

גם פה דואגים לכם למטבח שדה, הכולל מקרר  גדול, כירת גז, כיור, משטח להכנת מזון ומתקן לשטיפת כלים. הכניסה לחניון הלילה מהשעה ‭ 08:30‬ עד השעה ‭ .17:00 ‬

אם כבר הגעתם לאזור אין שום סיבה שלא תטיילו. במקום פרויקט פורץ דרך להשבת חיות בר שנכחדו מנופי ארצנו, שאותם תוכלו לראות במסלול נסיעה בשמורה. מיועד לכל כלי הרכב  ומאפשר צפייה בבעלי החיים - פראים, ראמים,  צבאים, יענים, ועופות דורסים בכלובים.

אטרקציה נוספת באזור היא שמורת טבע חוף אלמוגים בעיר אילת.

מחיר: קמפינג וביקור בפארק חינם, לינת  קרוואנים החל מ-‭150‬ שקלים ללילה. אפשר לשכור קרוואן פרטי.

 

אל חניון מעיין ברוך

באזור קיבוץ הגושרים, בסמוך למסלולי השיט והקייקים, נמצא חניון לילה ובו אפשר לעשות  קמפינג. במקום תמצאו שולחנות ישיבה, מרחבי  דשא מטופחים, מזנון, שירותים ומקלחות עם מים חמים.

מחיר: אדם בקמפינג: ‭ 80‬שקלים ללילה  (מגיל 3 ומעלה). במתחם ‭ - VIP‬ אוהלי קולמן ‭ 135 -‬ שקלים לאדם (מינימום 4 אנשים). שעת  כניסה ‭ 14:00‬ ושעת יציאה ‭ .12:00‬ לפרטים: ‭ 077-2717500‬ ובאתר ‭ www.kayak.co.il

מעיין עין חרוד //  צילום: רשות הטבע והגנים

מטה יהודה

אם אתם מעוניינים לבלות את החג באזור עמק האלה, גשו לנתיבל'ה - חאן אירוח בקיבוץ הל"ה באזור, שם תוכלו להקים אוהלים תחת כיפת השמיים על מדשאות רחבות.

כמו כן, קיים אמפיתיאטרון טבעי מדשא  המאפשר ישיבה לכ-‭500‬ איש, ופינת איקליפטוסים הכוללת ריהוט אלטרנטיבי ופינות זולה.

אם תבחרו ללון בחדרים יש 13 כאלה המכילים ‭ 7-2‬ אנשים בחדר.

מחיר: החל מ-‭90‬ שקלים ללינה בלבד לאדם.  בחדרים: החל מ-‭390‬ שקלים ללינה בלבד לזוג.

להזמנות: ‭ .072-3927715 ‬

נוסף על קמפינג תוכלו לערוך טיול שטח בנחל קטלב, לאכול ארוחה צמחונית במסעדת בר בהר וליהנות מטעימות ביקב עמק האלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו