צילום: יעל קוזמנקו & מיכל כחלון // יעל קוזמנקו & מיכל כחלון

ירשת ולא ידעת? איתור כספי עזבון אבודים

פטירת קרובינו בטרם עת פוגש בכולנו, לצערנו הרב, בשלב כזה או אחר במהלך חיינו בין אם מות האדם היה צפוי או שהתרחש בפתאומיות

בשיתוף ברק רום

מאת: יעל קוזמנקו & מיכל כחלון - משרד עורכי דין

פטירתו של האדם הקרוב לנו מותירה אצל קרוביו חללים רבים, הן בפן הנפשי והן בפן הכלכלי. בתקופה הקשה הזו, מתעורר הצורך לטפל בשלל נושאים חשובים סביב מות האדם ורבים מהם הם נושאים משפטיים ופרוצדורליים ואנו חייבים להתמודד עמם בעת ובעונה אחת חרף יגונינו.

במהלך החיים אנחנו צוברים חסכונות, פותחים חשבונות “לימים הקשים”, מצטרפים או לחילופין מצורפים ולעיתים אף ללא ידיעתנו, לקופות גמל במסגרת העבודות השונות, מותירים קופות פתוחות המכילות רכיב פיצוי פיטורין, ביטוחי חיים בין אם במסגרת לקיחת משכנתה ובין אם באופן פרטי, ולא תמיד אנחנו יודעים אילו מהקופות פעילות, באילו תנאים ניתן לפדות את הקופות ואילו סכומים מגיעים לנו במסגרת אותן הפוליסות או הקופות.

בוודאי ובוודאי כי חוסר הוודאות גדול אף יותר, כאשר מדובר באדם קרוב לנו שהלך לעולמו, בין אם באופן מפתיע או בין אם לאחר מאבקים על אחיזה בחיים, כשאין בידיעתנו מה קרובנו הותיר אחריו, נוצר מצב שבו היורשים על פי חוק לא מממשים את זכויותיהם ובכך הם בעצם “מוותרים” ללא ידיעתם, על אותם הכספים המגעים להם ולבני משפחתם.

כך קרה במהלך טיפול משפטי באחת מלקוחות משרדנו, אשר אב המשפחה מצא בצער רב את מותו הטראגי בתאונת דרכים קשה והותיר אחריו אישה ו-4 ילדים קטינים ובאופן פתאומי איבדו האישה והילדים את היקר להם מכל, שהיה להם לעמוד התווך והמפרנס העיקרי של המשפחה כולה.

יעל קוזמנקו & מיכל כחלון
יעל קוזמנקו & מיכל כחלון

לפנייה ישירה אל יעל קוזמנקו & מיכל כחלון - משרד עורכי דין לחץ/י כאן

אותה אישה, מיקדה והקדישה את חייה במאבק בתאונות הדרכים וכן במאבק בפרנסת ילדיה הקטינים ולא מצאה את הזמן לסדר את המסמכים האינסופיים, ללא שהיה לה הידע ותעצומות הנפש לפנות לגורמים הרלוונטיים, לשאול את השאלות הנכונות ולא עלה בידיה לאתר את הכספים הפזורים בקופות של חברות הביטוח השונות של בעלה המנוח ז”ל ומיותר לציין, כי האישה כלל לא ידעה על קיומן של הקופות הרבות שהיו קיימות ופתוחות על שם בעלה.

במסגרת טיפולינו, משרדנו ערך בדיקות תוך ליווי צמוד של סוכנות ביטוח פנסיוני “חומה” ואותרו סכומי כסף רבים שנצברו לטובת הבעל, האישה והילדים כיורשיו. חברת הביטוח הערימה קשיים בקבלת הכספים ועל כן נאלץ משרדנו להגיש תביעה לבית המשפט לצורך מיצוי זכויותיהם.

חשוב להדגיש, כי עבור כל אחת מהזכויות המגיעות, קיימת תקופת התיישנות שונה ובעת אי מימוש הזכות ופניה בזמן לבית המשפט, עלול להיגרם נזק בלתי הפיך ואף איבוד הזכאות לכספים.

הכאב והצער הם מנת חלקו של האדם שאיבד את היקר לו מכל, אך יחד עם זאת מומלץ וכדאי לפנות לקבלת טיפול וייעוץ בהקדם האפשרי כדי לעמוד על זכויותיכם ולא לוותר על הביטחון הכלכלי של משפחתכם.

הכתבה מאת: יעל קוזמנקו & מיכל כחלון - משרד עורכי דין באדיבות אתר עורכי דין LawGuide.co.il.  

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו