"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
באישור ישראל: טיראן וסנפיר יועברו לסעודיה
מצרים זקוקה הייתה לאישור מי-ם מכיוון שהאיים היו חלק מהסכם השלום • יורש העצר הסעודי עורך בימים אלה ביקור במצרים ונפגש עם א-סיסי
האי טיראן. ישראל העבירה הסכמתה באמצעות השגרירות | צילום: GettyImages

באישור ישראל: טיראן וסנפיר יועברו לסעודיה

מצרים זקוקה הייתה לאישור מי-ם מכיוון שהאיים היו חלק מהסכם השלום • יורש העצר הסעודי עורך בימים אלה ביקור במצרים ונפגש עם א-סיסי

, עודכן

ישראל שלחה את הסכמתהלמצריםבנוגע להעברת האיים טיראן וסנפיר לסעודיה. יורש העצר הסעודי, מחמד בן סלמאן, החל אמש (ראשון) ביקור בן שלושה ימים במדינה והיום עורך ביקור יחד עם הנשיא עבד אל פתח א-סיסי בעיר אסמאעיליה, ודן עמו בנושא. באפריל 2016 הושגהסיכוםבין מצרים לערב הסעודית ונשיא מצרים אישר את ההסכם ביוני 2017.

אחרי שבית המשפטהעליון ביטל את ההסכם,אתמול בית המשפט העליון לערעורים במצרים (הערכאה העליונה והסופית) הכשיר את העברת האיים בכפוף לאישורה של ישראל, שכאמור הסכימה באמצעות השגרירות בקהיר. הסכמתה של ישראל דרושה מתוקף היותם של האיים חלק מהשטח המפורז במסגרת הסכם השלום בין המדינות. האי סנפיר, הנמצא במיצרי טיראן, שייך לערב הסעודית, אך הוחכר למצרים בעקבות ההשתלטות של ישראל על אילת במלחמת העצמאות.

האי טיראן נחשב לנקודה אסטרטגית, בשל העובדה כי הוא שולט על הכניסה למפרץ אילת ולגישה של ישראל וירדן לים סוף. האי לא היה מיושב עד אמצע המאה ה-20, אז היה נחשב חלק מערב הסעודית. בעקבות השתלטות צה"ל על אילת ופיתוחה של העיר, הקימה מצרים בסיס בברכתה של ערב הסעודית. סוגיות הריבונות והשליטה באי עלתה מספר פעמים לדיון במועצת הביטחון של האו"ם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...