עוזי פוקס נמצא בעיצומו של מירוץ נגד הזמן. לפרקים יש תחושה כי היוצר הוותיק הזה, שחצה זה מכבר את גיל 60, הוא מתחרה מן המניין בתוכנית הריאליטי "המירוץ למיליון". השעון מתקתק ולפוקס יש הרבה דברים שהוא צריך להספיק.
שעה לאחר סיום הראיון הוא כבר נמצא על המטוס לטורקיה ביחד עם חבריו כוכבי הסבנטיז, שרי ("לעולם בעקבות השמש", "דם חם") וגבי שושן ("16 מלאו לנער", "בראשית"), שם הם יופיעו עם המופע המשותף שלהם "המופע המשולש", שאיתו הם רצים ברחבי העולם כבר שש שנים.
"העם בתפוצות צמא לזה", מסביר לי פוקס, "ולא רק לבקבוק אחד אלא לעוד 10,000 בקבוקים, לא מפסיקים לבקש את זה. הופענו בארה"ב, בלונדון ובקרוב אנחנו טסים לגרמניה".
פוקס כבר לא ילד, אבל השנה הוא חוגג. השבוע, 34 שנים לאחר אלבום הסולו הראשון והיחיד שלו, בתקופה שבה נחשב לאחד ממייסדי הרוק הישראלי, הוא מוציא אלבום חדש בשם "אמצע החיים" שכבר לפי שמו אתם יכולים להבין שמדובר במסע מאוד אישי.
למה דווקא עכשיו אלבום חדש-
"זה תמיד היה קיים, אבל המומנטום לא התאים. לפני ארבע שנים הגיעו למופע המשולש שני חבר'ה צעירים, הגרובמייטס, ואמרו לי שהם רוצים להפיק לי אלבום, וכך היה".
מלבד פוקס, בין הכותבים באלבום אפשר למצוא את טל גורדון וגרי אקשטיין. "זה בעצם סיפור חיי, האלבום מספר על הפרק השני שלי. אתה שואל מה עשית ומה הלאה. למעשה צריך למצוא את הסוד איך לחיות טוב".
אתה מרגיש שאתה במירוץ נגד הזמן-
"בהחלט, יש לי עוד הרבה דברים לעשות לפני שמפספסים. לפני חודשיים איחדנו את 'עוזי והסגנונות' אחרי הרבה שנים. אמנם רק מאיר ישראל ואנוכי מההרכב המקורי, אבל יש לנו תוספת איכותית כמו משה לוי וחיים רומנו. אני יודע שדור התחלף ושהדרך תהיה מאוד קשה, אבל אני מאמין ששוב אחדור לתודעה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו