הירו ראמן: השמש העולה של אהרוני

במסעדה החדשה של השף הוותיק, מוצעים מרקי ראמן בגרסאות שונות, ומנות קלילות של באן, גיוזה וסלטים רעננים • טעמנו

ארוחה שלמה בקערה. ראמן טופו טבעוני ב-HIRO , צילום: שי אוחיון

ישראל אהרוני הוא ככל הנראה, השף-סלב הראשון שצמח בישראל. הוא היה פה הרבה לפני השפים שהביאו לקדמת הבמה את הסקס, סמים וגורמה, או כאלה שמנהלים רומן סוער עם עגבניות.

מאז שפתח את יין יאנג, המסעדה הסינית הראשונה שלו לפני 36 שנים (שנסגרה ב-2008), הפך אהרוני לפרזנטור של המטבח האסייתי בישראל. השף והצמה שלו לימדו אותנו שהרוטב האדום הרדיואקטיבי שהוגש לנו במסעדות שלא היו בטוחות אם הן סיניות, יפניות או תאילנדיות, הוא כל דבר חוץ מאסייתי.

הודות לפוש החזק שנתן אהרוני למטבח הסיני, למדנו עם השנים לקבל בחיבוק חם ואוהב את שלל המטבחים מהמזרח הרחוק. התאילנדיות שעשו עלייה, הקוראניות שצצו פה לרגע, הווייטנאמיות שהצטרפו לחגיגה והיפניות, שהופיעו בשקט אופייני, כיאה לתושבי ארץ השמש העולה. 


ישראל אהרוני במסעדה החדשה, הירו לבונטין // צילום: שי אוחיון 

אחרי כשנה וחצי שבהן דוכן הראמן שלו בשרונה מרקט הפך להצלחה, החליט השף ישראל אהרוני שהוא כבר ילד גדול ופתח מסעדה של ממש. הירו ראמן החדשה שנפתחה לא מכבר בתל אביב היא מקדש לראמן - מרק האטריות היפני המפורסם.  מדובר, למעשה, בארוחה שלמה בקערה - מרק, אטריות, בשר או עוף, טופו, ירקות וביצה, שנדחסים אחר כבוד לקערה גדולה. נדמה שבתקופה האחרונה אוהבים להכריז על הראמן כטרנד ולספר לנו שהמרק שהגיע בטיסה ישירה מיפן הוא ה-דבר. פתאום כולם מציעים שלל אופציות למנה המלוכסנת. אז יצאנו לבדוק איך זה אצל המאסטר.

בעוד שבראמן של אהרוני בשרונה מרקט, תהנו מחוויה קולינרית של דוכן אוכל רחוב, הכוללת כלים חד פעמיים ותפריט מצומצם, כאן מדובר באווירה שונה לגמרי. 60 מקומות ישיבה יש בחלל הגדול של המסעדה. תוכלו להתלבט בין ישיבה על הבר רחב הידיים, לבין שולחנות העץ. התפריט שנמצא כרגע בהרצה מחולק לחמש קטגוריות: מנות ראשונות קרות, גיוזה, באן, ראמן ואטריות. בגזרת הראמן תמצאו חמישה סוגי ראמן - עוף, ברווז, דן דן (בשר טחון), חזיר ואופציה לצמחונים/טבעוניים. 


לחמניות מאודות רכות, אווריריות ומלאות כל טוב. באן עוף // צילום שי אוחיון 

עד שהראמן יגיע, תוכלו לנשנש מנות קטנות דוגמת: סלט ירקות ירוקים, מיסו ולימון, סלט אצות קומבו ואטריות שעועית וגם מנה של גזר ודייקון כבושים קלות וחציל מאודה עם סויה, שום וג'ינג'ר. במחלקת הגיוזה מוצעות גיוזה פרגית, חזיר וטבעונית. באגף הבאן, אהרוני מציע חמישה סוגים של הלחמניה המאודה, שנחשבת כבר שנתיים למאסט קולינרי בלא מעט מסעדות. בנוסף, מוצעות שתי מנות עיקריות של אטריות ללא ציר- אטריות סובה קרות עם עוף או ברווז ואטריות דן דן.

כדי להתניע את כל העסק, התחלנו במנת פתיחה של סלט מלפפונים, עוף ואצות וואקמה (19 שקלים) ומנת גיוזה פרגית (34 שקלים). סלט המלפפונים הגיע בצלחת קטנה אך זכה להתלהבות. רצועות המלפפון הדקיקות היו טריות ופריכות. חתיכות העוף היו עשויות במידה ורוטב הפונזו החמצמץ ניצח על הכל והשתלב בהרמוניה עם אצות הוואקמה. בצלחת הגיוזה נחו ארבע יחידות כיסונים מאודים שזכו גם לטיגון קל, מה שהפך אותם לפריכים וטעימים. מילוי הבשר בהם היה רך ונדיב במיוחד. 


מילוי בשר נדיב ורך. גיוזה פרגית // צילום שי אוחיון 

משם עברנו לבאן במילוי בקר מפורק (24 שקלים) ובאן ברווז (24). הלחמניות המאודות היו רכות,  אווריריות ומלאות כל טוב. הבשר המפורק טבל במרינדה פיקנטית שהעניקה לו עסיסיות וזיכתה את הלחמניה בעושר של טעמים. הברווז הצלוי שחה ברוטב הוי סין פיקנטי וחוסל במהירות. הבעיה הגדולה שממנה סבלו הכריכים הללו, הייתה העובדה שהם נגמרו מהר.


צלחת קטנה והתלהבות גדולה. מלפפונים, עוף ואצות וואקמה // צילום: יניב משיח

כדי להתגבר על העניין החלטנו לעבור לעיקר. הזמנו ראמן גוצ'ו עוף (54 שקלים) ומנה של אטריות דן דן (56 שקלים). קערת הראמן הגדולה כללה כמות נדיבה של ירקות ובראשם קאמפיו (דלעת כבושה) שהעניק מתיקות למנה וחתיכות עוף עבות במיוחד. גוצ'ו הוא תערובת פלפלים פיקנטיים שהתווספו לראמן. פיקנטי הוא כידוע עניין יחסי והגוצ'ו התגלה כחריף יותר מפעם לפעם. אנחנו אהבנו את המשחק בין החריף לפיקנטי אבל אם אתם לא - ראו הוזהרתם.

מנת אטריות הדן דן (בשר טחון דק), היא בעצם מאין גרסה יפנית לספגטי בולונז. מדובר במנה שזהה במרכיביה לראמן והיא כוללת שלל ירקות (אפונה, שעועית ירוקה ופרוסות צ'ילי), בשר וביצה עם הבדל קטן אחד- אין בה ראמן (מרק). התוצאה היתה של קערה עשירה במרכיבים טעימים עם חסרון בולט של מרק, רוטב או נוזל כלשהו שיסייע לנו במשימה. אנחנו מוכרחים להודות שהיינו מאוד סקפטיים באשר ליכולות של הקערות שזה עתה הוגשו לנו להשביע אותנו. למרות שלא צפינו את זה בא - שתי המנות היו משביעות וממלאות.

סיימנו את הארוחה עם גלידת אגסים ומיסו עם שבבי קרמל וג'ינג'ר (16 שקלים) וקנקן תה Genmaicha Yama,  28 שקלים). הגלידה היתה רכה למדי וטעמה היה דומיננטי ומתוק תודות לשילוב הג'ינג'ר והקרמל. טעמו של התה הזכיר לנו את טעמן של פריכיות האורז. התה היה מרווה והיווה טקס סיום יפה לכל העסק. 


מאין גרסה יפנית לספגטי בולונז.הירו ראמן דן דן // צילום: ישראל אהרוני 

אוהדי קוקטיילים ישמחו לגלות אופציות מרעננות או מתוקות. בין הקוקטיילים תמצאו נינג'ה שפריץ- אפרול עם גרניום, סאקה עם לוונדר ויין לבן מבעבע (32 שקלים) ואולד סמוקי בסטרד- מזקל, כפיר ליים, סירופ ג'ינג'ר, לימון וג'ינג'ר ביר (32 שקלים). 

החיסרון הבולט הוא שכרגע לא ניתן להזמין מקום מראש בטלפון והישיבה היא על בסיס מקום פנוי. נראה שאהרוני מצליח להביא לקהל הישראלי את הראמן בצורה מדוייקת, לא מתחכמת ובעיקר מאוד טעימה. אין ספק שהוא יודע דבר או שניים על המטבח היפני.

HIRO ramen bar

לבונטין 19 תל אביב

לא כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר