על שום מה: איך להיפטר מריח השום?

הוספת שום משדרגת מאכלים רבים - אבל מה עושים עם הריח? • מחקרים מגלים שורת מאכלים המסייעת בהעלמת "הסירחון"

כך תיפטרו מריח הרע בשל אכילת שום, צילום: GettyImages

שום הוא ללא ספק אחד מירקות התבלין שמשדרגים את האוכל שלנו – פיצה עם רוטב שום, לחם שום או סתם תבשיל טעים המכיל כמה שיני שום שמשדרגות את טעמיו.

למרות הטעם האהוב, רבים מאיתנו נמנעים מלאכול שום בעקבות תופעות הלוואי שלו - ריח חזק מאוד שנפלט מהגוף ובעיקר מהפה.

אז מה בעצם גורם לאותו ריח חזק שנשאר במשך שעות ארוכות? השום נספג במערכת הדם ונשאר במשך זמן רב, ריח השום נפלט בזיעה וכמובן מורגש בנשימה וגורם לריח לא נעים מהפה.

לא באמת משנה כמה תצחצחו שיניים וכמה תשתמשו במי פה מרעננים, הריח עדיין יישאר. אך אל חשש, יש דרכים נוספות שיסייעו לכם להתמודד עם הריח החזק.

שום. משדרג מאכלים - ואפשר לנטרל את הריח // צילום: GettyImages

מחקרים גילו שאכילת תפוחים, חסה, סלרי, תפוח אדמה, תרד, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ופטריות יפחיתו משמעותית את תופעת הלוואי של השום האהוב.

כל אותם מאכלים, שמעלימים את ריחות השום, יוצרים תהליך כימי בגוף שמקטין את הריחות והתחושות שנובעות כתוצאה מאכילתו.

ועכשיו, כשאתם יודעים כיצד להתמודד עם "הסירחון", תרגישו נוח להעשיר את האוכל שלכם בצמח הבריא והטעים ורק אל תשכחו להוסיף כמה עלי חסה להעלמת הריח.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר