אלוני עם צביקה הדר ב"לצבי יש בעיה" // צילום: טל גבעוני

"ידעתי שזה הזמן שלי"

שיפי אלוני (37), שחקנית אלמונית למדי, לוהקה לתפקיד אשתו של צביקה הדר בסידרה החדשה שלו שעולה הערב, "לצבי יש בעיה"

הערב תעלה בערוץ 2 (רשת) הסידרה החדשה של צביקה הדר, "לצבי יש בעיה" (תשודר בימי רביעי ושבת). לתפקיד אשתו של הדר לוהקה שחקנית אלמונית למדי: שיפי אלוני.

אלוני (37) עשתה תפקידי אורח בסדרות שונות ("צומת מילר", "רמזור", "בלו נטלי"), שיחקה בפרסומות והופיעה על במת התיאטרון ("סולם יעקב" עם יעקב כהן ו"רואים את הסוף", שכתב מוטי קירשנבאום המנוח). ב"לצבי יש בעיה" היא מגלמת את אשתו השנייה של הדר, לשניים יש ילד משותף, והסידרה מתמקדת ברגעים מביכים בחייו של צביקה. את הסידרה יצרו אורי גרוס, צביקה הדר וטמירה ירדני, וביים אותה עודד דוידוף. 

"הסידרה הזאת עברה כמה גלגולים", מספרת אלוני, "לפני יותר מחצי שנה היה לי אודישן לתפקיד, ואחרי כמה חודשים קראו לי למאצ'ינג עם צביקה. נכנסתי ליו־טיוב וראיתי איך אשתו נראית. השקעתי בטירוף, עשיתי פן כמוה, למדתי טוב את הטקסט ובאתי לאודישן עם שמלה אדומה. צביקה הכיר אותי מ'בלו נטלי', והוא אמר לי 'אני מבין שעם השמלה הזאת באת לקחת את האודישן'. 

"היו שם שחקניות הרבה יותר מוכרות ממני, אבל באתי עם חלום ענק ועם אנרגיה טובה, נהניתי, הרגשתי טוב עם עצמי והיתה כימיה מטורפת ביני לבין צביקה. זרמנו כאילו אנחנו זוג 30 שנה. למרות זאת, ידעתי ששום דבר לא סגור כי אנשים לפעמים מפחדים לקחת צ'אנס ורוצים שמות מוכרים".

איך הגבת כשהודיעו לך שהתפקיד שלך?

"זו היתה שמחה ענקית וקיבלתי אותה בשקט יחסי. אם הייתי מקבלת תפקיד כזה לפני 10 שנים, כשיצאתי מבית ספר למשחק, הייתי מאבדת את הצפון. היום אני שמחה אבל יש בי משהו בשל. ידיעתי שזה הזמן שלי. יש לי בעל ושתי בנות והכל על מי מנוחות. אני חושבת שדווקא בגלל השקט הזה באו אלי דברים". 

את מוכנה לחשיפה שכרוכה בסידרה כזו? 

"יש הרבה מחשבה על זה. בעלי אמר לי 'חמודה, זה השבוע האחרון לאנונימיות. בואי נלך לקניון, נשב בבית קפה'. כבר מהפרומואים לסידרה מתחילים לעצור אותי ברחוב ולשאול שאלות. זה כבר מתחיל להדהד. אני מוכנה לזה באהבה גדולה".

הסידרה באמת משקפת את החיים של צביקה הדר?

"ברור שלא אחד לאחד, אבל יש דברים מאוד מדויקים. זה שאשתו חולת ספורט למשל - לקחנו את זה לאקסטרים. לפני הצילומים הצמידו לי מאמן אישי להרגיש את הווייב שלה, כי היא כל יום מתאמנת. או למשל הקטע שהיא לא מתרגשת מהעובדה שהוא סלב. ניסיתי לקחת ממנה כמה שאפשר. פגשתי אותה לפני ותוך כדי הצילומים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...