"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סערה בתיכון: המנהל סירב להשמיע את התקווה בטקס זיכרון
התלמידים זעמו על אי־השמעת ההמנון • כהן: "ההמנון יוצר הדרה של אוכלוסיית הערבים"
רם כהן // צילום ארכיון: ליאור מזרחי // רם כהן // צילום ארכיון: ליאור מזרחי

סערה בתיכון: המנהל סירב להשמיע את התקווה בטקס זיכרון

התלמידים זעמו על אי־השמעת ההמנון • כהן: "ההמנון יוצר הדרה של אוכלוסיית הערבים"

, עודכן

תלמידים בבית הספר תיכונט בתל אביב טוענים כי המנהל רם כהן סירב להשמיע את ההמנון הלאומי בסיום טקס לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל. כהן אמר בתגובה כי "לרגע לא עלה בדעתנו שצריך לסיים טקס בשירת ההמנון".

כמה תלמידים בבית הספר בת"א, שבו לומדים כ־1,200 תלמידים, התלוננו על כך שהמנון התקווה לא הושמע בטקס. לטענת התלמידים, הם חשבו שמדובר בטעות, אך הבינו בהמשך כי מדובר לכאורה בהוראה מכוונת של הנהלת התיכון.

בעקבות המקרה פנה ח"כ עודד פורר במכתב לשר החינוך ולראש עיריית ת"א בדרישה לבדוק את הנושא. לדבריו, "לא ייתכן שדעותיו הפוליטיות של מנהל או איש צוות במוסד הממומן על ידי משרד החינוך יחלחלו לצעירים וצעירות. לצערי, לא אחת התבטא מנהל בית הספר באמירות שאינן ראויות לאיש חינוך. החלטת ביה"ס מקוממת, מטרידה ומהווה הידרדרות במדרון החלקלק של התפרקות המדינה מסמליה ומעקרונותיה".

רם כהן אמר בתגובה כי "לרגע לא עלה בדעתנו שצריך לסיים טקס בשירת המנון, כמו שאנחנו לא מסיימים כך את טקס פתיחת השנה. בשום שלב התלמידים לא ביקשו לשיר את ההמנון וסירבנו. גם אם אני הייתי צריך לחשוב אם אני מכניס את ההמנון לטקס, אני לא משוכנע שהייתי עושה את זה, משום שההמנון הזה יוצר הדרה של אוכלוסיית המורים הערבים בטקס שכל עניינו הוא סובלנות וקבלת האחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...