בירה נחשבת לאחד הסמלים המובהקים של חמץ בפסח. בהוראות הכשרות מורים הרבנים, אי אפשר להשתמש בפתרון ההלכתי של מכירת חמץ אלא עדיף להיפטר ממנה לחלוטין לקראת הפסח. אלא שהשנה, בפעם הראשונה, משווקת ברשתות לא פחות מבירה כשרה לפסח.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מבשלת "מידן" מייצרת במהלך כל השנה בירה שאינה מכילה גלוטן. לקראת חג הפסח, אחת הבירות זכתה בכשרות לפסח אפילו ללא חשש קטניות. מדובר בבירה שעשויה סילאן, כשות (צמח שמוסיף את המרירות של הבירה), שמרים, סוכר חום ומים. מה שהפך את הבירות למוקצות בפסח הוא המרכיבים חיטה או שעורה שבבירות שנחשבות לחמץ גמור. במקרה הזה, מכיוון שמדובר בשתייה המיועדת לאנשים הנזהרים מגלוטן, אין את אותם מרכיבים בעייתיים.
אוריה מידן, בנו של בעל מבשלת הבירה, מספר: "בקיץ 2009 אבא שלי, בריאן, אובחן בצליאק. גילוי המחלה הביא לשינויים בתזונה שלו ושל משפחתנו, שכללו בין השאר הפסקה של שתיית בירה. החיפוש אחר בירה טובה ללא גלוטן הביא אותו לנסות וליצור בירה כזו בעצמו".
מה שהתחיל כתחביב ביתי הפך לעסק משפחתי. במאי 2015 פתח מידן בכרמיאל מבשלת בירה ללא גלוטן ייחודית מסוגה בארץ. "המבשלה נקייה מגלוטן בכל ימות השנה והשנה בפעם הראשונה אנחנו מייצרים בירה כשרה. מדובר בבירה קלילה וקצת מרירה".
הבירה אף זכתה לכשרות מהדרין בד"ץ בית יוסף, הנחשבת מאוד בציבור הדתי. לדברי אוריה, "אין חשש שאנשים ייבהלו מהמוצר. גם כתוב על הבקבוק בגדול 'כשר לפסח', וגם כיום כבר פחות נזהרים. בימינו יש ביסקוויטים שנראים אותו דבר וכשרים לפסח, ביסלי וגם לחמניות כשרות לפסח. יש הכשרים. היום פחות נבהלים ממה שקרוי 'מראית עין'".
