שיחררו לחץ: 1:2 למכבי ת"א על הפועל חיפה
ערן זהבי (71, פנדל) וטל בן חיים (80) סידרו למכבי ת"א, שלא הרשימה ניצחון חשוב • הצהובים צימקו את הפער מהפועל ב"ש בפסגה ל-2 נק' בלבד
נפרץ הסכר. את הלחץ שהיה על שחקני מכבי ת"א, שלא ניצחו את שני המשחקים האחרונים בליגה, היה ניתן לראות היטב נגד הפועל חיפה, עד אשר זהבי הבקיע מהנקודה הלבנה. החשש שב"ש, שלא מאבדת נקודות, תגדיל את הפער בטבלה כנראה עשה את שלו, ויחד עם הבונקר היפה שהעמיד המאמן החדש של האורחת, אלי כהן, שהתצוגה שלו על הקווים היתה יותר יפה לעין מהמשחק של חניכיו, גרמו לזה שמכבי שוב כמעט איבדה נקודות, אך למזלה היא עברה את המשימה בשלום.
החילופים של המאמן ההולנדי היו קצת מאוחרים, אבל בגדול הצליחו. הכניסה של טל בן חיים, שכבש גול גדול וחייב לפתוח בהרכב, הכניסה חיים למשחק ההתקפה ובעיקר לאגף השמאלי של הצהובים שהיה משותק במחצית הראשונה. ופתאום כשיש למכבי את מיכה, זהבי, סה ובן חיים בו זמנית על המגרש, הקבוצה הזאת נראית הרבה יותר מאיימת.
היכולת ב-20 הדקות האחרונות רק ממחישה את זה שבוס לא תמיד חייב לשחק עם 3 שחקנים במרכז המגרש, בטח מול קבוצה כמו הפועל חיפה, שמראש היה ניתן לצפות שתשחק הגנתי כי פשוט אלו הכלים שעומדים לרשותה.

בוס. איחר מעט בחילופים // צילום: עמי שומן
ואיך אפשר בלי מילה על ההגנה של מכבי, זו שכמעט כל שבוע אנחנו מדברים עליה. אמנם היא לא עמדה במבחן רציני, אך למרות זאת היא הייתה חייבת לספוג שער בדקות הסיום. בינתיים, טל בן חיים ממשיך לחמם את הספסל. 20 דקות טובות הספיקו למכבי לניצחון, מול קבוצות כמו ב"ש או בית"ר, לא בטוח שזה יצליח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
