"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אלדד תמיר: ועדת שטרום? אחלה רפורמה - לבנקים
מנכ"ל תמיר פישמן: הבנקים ימכרו את חברות האשראי ועוד כמה שנים יקימו חדשות
צילום: יח"צ, גיל לביא // נשיא ומנכ"ל תמיר פישמן, אלדד תמיר

אלדד תמיר: ועדת שטרום? אחלה רפורמה - לבנקים

מנכ"ל תמיר פישמן: הבנקים ימכרו את חברות האשראי ועוד כמה שנים יקימו חדשות

חזי שטרנליכט
, עודכן

נשיא מנכ"ל בית ההשקעות תמיר פישמן, אלדד תמיר, מביע ספק גדול לגבי ההצלחה של ועדת שטרום. הועדה שבחנה את הדרכים להגביר את התחרות במערכת הבנקאית המליצה בעיקר לאלץ את הבנקים למכור את חברות כרטיסי האשראי בכדי להגביר את הרווחיות בענף. לדברי תמיר "הרפורמה תהיה טובה בעיקר לבנקים". הוא מציין כי הבנקים אכן ימכרו את חברות האשראי, אבל הם יוכלו בעוד מספר שנים להקים חברות אשראי חדשות משלהם. כלומר יחזרו לפעול בענף.

תמיר מציין כי השקל הישראלי הפך לאחד המטבעות החזקים בעולם, דבר שגורם לדבריו לנזק גדול מאוד לכלכלה הישראלית. כשהוא בוחן את ההמלצות של בית ההשקעות שבראשו הוא עומד לשנה הקרובה, הוא הוא ממליץ להגדיל בין היתר את החשיפה לנפט ומניות של חברות העוסקות בנפט. זאת משום שהוא מעריך שמחירי הנפט יחזרו במהלך 2016 לאזור 50 עד 60 דולרים לחבית. כמו כן, הוא ממליץ על חשיפה למתכות כגון ניקל ונחושת וגם לסל הסחורות ככלל.

בתחום המטבעות, המלצת תמיר פישמן היא חשיפה דולרית גבוהה, הימנעות ממטבע היורו וכמו כן להימנע מהמטבע הסיני. בנוסף, ממליצים בבית ההשקעות להגדיל החשיפה למטבעות הבאים: יפן, מקסיקו ורוסיה. בתחום המניות ממליצים שם להשקיע באירופה, הודו ויפן. כאשר באירופה במיוחד בצרפת, איטליה וספרד. באגרות החוב ממליץ בית ההשקעות על חשיפה לאג"ח בינוניות שנושאות תשואה גבוהה לפדיון. עוד מציינים בתמיר פישמן כי "מבחינת הפוזיציה המקומית אנו ממליצים להקטין מח"מ ולהגדיל חשיפה לאפיק הצמוד. בחו"ל אנו ממליצים על אג"חים נקובים בדולר במח"מ הבינוניבחשיפת יתר ל-HY."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...