אנדרס מורנו, האדם השמן בעולם, מת בבוקר חג המולד מהתקף לב, כשהוא בן 38. מורנו הגיע למשקל הלא יאמן של 560 ק"ג והתגורר במסנורה, מקסיקו. "אנדרס נפטר מהתקף לב בשעה 08:30, בבוקר חג המולד כשהוא הובהל באמבולנס מביתו לבית החולים סן ג'וס", נאמר בהצרה לתקשורת.
מותו אירע חודש בלבד לאחר ששחקן הכדורגל המפורסם כריסטיאנו רונלדו ריגש אותו עד דמעות, כששלח לו חולצה של ריאל מדריד חתומה בידו, בכדי לעודד אותו להוריד במשקל. "אני רוצה להודות לכולם, במיוחד לרונלדו, שהביע עניין במקרה שלי", אמר אז אנדרס, והוסיף "לעיתים אתה חש שאנשים שחיים רחוק, חיים בעולם אחר, אבל המקרה הזה הוכיח שזה לא נכון. אני מרגיש כמי שקיבל מתנת חג המולד לפני החג עצמו. אני רק מקווה שאזכה לראות את חג המולד הבא".
אנדרס עבר לאחרונה ניתוח במהלכו הסירו הרופאים שכבות שומן במשקל של 120 ק"ג. כדי לצאת מביתו אל בית החולים היה לו צורך להיעזר במנוף ובמהלך הניתוח צוות, שמנה לא פחות משבעה גברים חסונים, עמל על מנת להרים אותו למיטת הניתוחים.
זמן קצר לפני שהורדם אמר שהוא "מודע לסיכון, אך אם לא אקח אותו, אמות". אנדרס הוסיף כי אם ישרוד הוא מקווה להקים ארגון שיסייע לבעלי השמנת יתר לרדת במשקל. "אני רוצה להראות להם שלא משנה באיזה גודל אתה, עדיין יש תקווה".
הניתוח היה הניסיון האחרון להציל את חייו אל אנדרס, לאחר שצלקת בליבו שנגרמה מהתקפי לב קודמים, הקשתה עוד יותר על פעולתו. אנדרס נולד במשקל של 5.890 ק"ג וגדל במהירות. בגיל 10 הוא כבר שקל יותר מ-120 ק"ג, כשמשקל של ילד בריא בגיל זהה נע בין 26-43 ק"ג.
בשנים האחרונות, לאחר שמשקלו חצה את קו ה-350 ק"ג, אבדה יכולתו ללכת והוא רותק למיטתו. כשהוא בקושי נע ומשקלו רק המשיך לטפס. יחד עם חוסר התנועה החלו המחלות. "הבנתי שאני רק הולך ומשמין, כמו כדור שלג, עם כל יום, אך לא יכולתי לעצור", הוא סיפר בייאוש. "איבדתי את אשתי שעזבה אותי פשוט משום שהייתי שמן מדי. נראיתי כל כך רע עד שגרמתי לאנשים שבאו לבקר אותי לבכות".
לאחר הניתוח האחרון אנדרס הצליח להתקלח באופן עצמאי. הוא אף הצליח לשוב וללכת מספר צעדים, כשהוא נשען על בני משפחה, לראשונה מזה שלוש שנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו