"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נובי גוד": לא רק חג של רוסים

הישראלים חושבים כי מדובר בחג דתי-נוצרי • מבחינת הרוסים בישראל זה הרבה מעבר, והם מזמינים את כולם לחגוג

,עודכן
הטיסות למוסקבה עם אל על חוזרות, צילום: אי.פי

25 שנים לאחר העלייה הגדולה של יהודי ברית המועצות, צעירים דוברי רוסית ביוזמה חדשה: חשיפת חגיגות ה"נוֹבִי גוֹד" לקהל שמוצאו אינו במדינות חבר העמים. ה"נובי גוד" (נובי=חדשה, גוד=שנה), חג השנה האזרחית החדשה, נחגג מדי שנה בבתיהם של מאות אלפי דוברי רוסית בישראל ב-31 לדצמבר, כחג משפחתי ואינטימי, סביב שולחן מלא כל טוב ובליווי שירים, סיפורים וריקודים שמחים. השנה, פרויקט "נובי גוד ישראלי" מזמין את קהל הישראלים להכיר את תרבות הקהילה דוברת הרוסית בישראל באמצעות מציאת בית מארח בחג.

חגיגת ה"נוֹבִי גוֹד" טומנת בתוכה שנים של נוסטלגיה, משפחתיות, תרבות, הומור, קולינריה ובעיקר את שמחת החיים שמסמלת את בואה של השנה האזרחית החדשה. ה"נוֹבִי גוֹד" היה החג הלא-קומוניסטי היחיד שנחגג בברית המועצות. כתוצאה מכך הוא אפשר מקום רב יותר לתא המשפחתי, שלא אפיין את אופי החיים תחת המשטר הסובייטי, שאסר על כל סממן דתי בכלל, והקשה על שמירת אורח החיים היהודי בפרט. לכן, יוצאי חבר העמים נוהגים לחגוג אותו עד היום באווירה אינטימית, עם המשפחה הגרעינית, מכרים וחברים.

יוזמי "נוֹבִי גוֹד ישראלי" הם צעירים ישראלים בני דור 1.5, שנולדו בברית המועצות וגדלו רוב חייהם בישראל, פועלים בארגונים חברתיים ובספירה הציבורית בישראל במטרה להנגיש את סיפורה ותרבותה של העלייה הרוסית בשיח הציבורי בישראל. הפרויקט מתקיים בתמיכתה של קבוצת "דור 1.5" ותומכים נוספים.

הישראלים לא מכירים את החג

אלקס ריף, יוזמת שותפה לפרויקט, סיפרה ל"ישראל היום" כי ""עד היום, חלק מהישראלים לא יודעים מה זה 'נוֹבִי גוֹד', ושאין לחג קשר לסילבסטר. זה גם לא חג המולד. אני ודוברי רוסית רבים, לא רוצים להחביא יותר את התרבות עליה גדלנו, בעיקר כי אנחנו מרגישים שזה פספוס אדיר לתרבות הישראלית המגוונת של היום. חגיגות ה"נוֹבִי גוֹד" בארץ מאפשרות לציבור בישראל להיחשף למעט מחייהם של יוצאי ברית המועצות ולחוויות העלייה וההשתלבות בארץ. באמצעות היוזמה הזו, אנחנו רוצים להכיר לחברינו שלא דוברים רוסית את התרבות הענפה והטעמים המגוונים שיש לנו להציע לפולקלור הישראלי".

ברי רוזנברג, יוזם שותף לפרויקט, מוסיף כי "אחרי שנים שבהם חגגתי את החג עם המשפחה וחברים דוברי עברית, בערבי נוֹבִי גוֹד מרגשים שהיו להצלחה מסחררת והתחילו בלי דעת את מסורת ה"נובי גוד הישראלי"- השנה החלטנו לפתוח את זה לכולם: לאפשר להרבה יותר דוברי עברית לקחת חלק במסורת בה התחנכנו ולראות את היופי והרלוונטיות שלה למציאות הישראלית. כזה הוא ה"נובי גוד" - חג שמח ויפה, שאינו משויך לאף דת, והגיע הזמן שכל תושבי ישראל יוכלו ליהנות ממנו. הציבור הרחב מוזמן בחום לחגוג איתנו, עם יוֹלָצְ'קַה (עץ עַד), דֵד מַרוֹז (דֵד = סבא, מַרוֹז = כפור) וכמובן זַקוּסְקַה (מתאבנים) טעימה".

עם אתם מעוניינים להרחיב את הידע על החג תוכלו לעשות זאת באמצעות "נובי גוד ישראלי"- מדריך לחוגג: אתר חדש שמחבר בין מארחים למתארחים, מסביר את מקורות החג, מפרט שלל מתכונים, פרטי מידע היסטוריים, אנקדוטות, פעילויות מיוחדות וסרטונים. הכתובת:www.novygodisraeli.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר