מדעי הבלינצ'ס

לא צריך לדעת הונגרית כדי להכין חביתיות כהלכתן

בלינצ'ס ריקוטה ודובדבנים

אמא שלי מעולם לא היססה לנוכח האתגר שבהכנת בלינצ'ס. בשלוות נפש ובעזרת מחבת רגילה, היא היתה מזהיבה עלים דקיקים ורכים, מערימה לגבעה עגולה ומסודרת, ממלאת ומגלגלת. התנהלותה הרצינית והאלגנטית היתה מעוררת השראה וניחוח המילוי המבושם היה מעורר תיאבון.

לימים קיבלתי על עצמי את המשימה, ובערב שבועות מתארחים דרך קבע על שולחני בלינצ'ס מלוחים או מתוקים. כדי להקל על עצמי מצאתי כמה פתרונות שהופכים את המשימה לקלה ולידידותית יותר למשתמש. בראש ובראשונה מומלץ לטגן את עלי הבלינצ'ס במחבת בעלת ציפוי חלק לגמרי וללא שריטות. את מלאכת שימון המחבת כדאי לבצע בעזרת נייר מגבת הספוג חמאה מומסת, בדיוק כפי שמשמנים תבנית אפייה. את הבלילה אני אוהבת למזוג למחבת בעזרת מד ליטר או כד שימושי אחר. בתנועה סיבובית ומהירה אני מכסה את פני המחבת בשכבה דקיקה ככל הניתן, ואת שאריות הבלילה אפשר להחזיר בזריזות לכד. שאר הסיפור הוא כזה של יצירה, מעוף ומצב רוח חגיגי.

בלינצ'ס ריקוטה ודובדבנים
החומרים(ל-16 חביתיות):

לבלינצ'ס:
* ½2 כוסות חלב (600 מ"ל)
* 4 ביצים טרופות
* 75 גרם חמאה מומסת
* 1 ו-2/3 כוסות קמח
* 2 כפות סוכר
*
1 כפית תמצית וניל

לטיגון:
* 2 כפות חמאה מומסת
* 1 כף שמן

למילוי:
* 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה (ריקוטה בשלה ורכה מאוד) או גבינה לבנה
* 1/3 כוס סוכר
* 1 ביצה
* ½1 כפות קמח
* 1 כפית אבקת וניל

לרוטב הדובדבנים:
* 1 צנצנת לפתן דובדבנים ללא חרצנים
* 2 כפות סוכר

להזהבה:
* 50 גרם חמאה

אופן ההכנה:
* מכינים את החביתיות: מערבבים היטב את החלב, הביצים והחמאה המומסת, ומוסיפים לקמח תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ובוחשים היטב.
* מערבבים את השמן והחמאה המומסת לבלילה חלקה.
* מחממים על אש בינונית מחבת בעלת שוליים נמוכים.
* מספיגים נייר מגבת בבלילת השמן ומשמנים בזהירות את המחבת.
*
יוצקים מבלילת החביתיות כך שתכסה בשכבה דקה ככל האפשר את פני המחבת.
* מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי. כך מכינים משארית הבלילה חביתיות נוספות.
*
מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי לקרם חלק ואחיד.
*
מכינים את הרוטב: מבשלים את הדובדבנים ואת נוזליהם עם הסוכר על אש קטנה עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.
*
מרכיבים את החביתיות: בקצה כל חביתית מניחים כף מן המילוי. מקפלים את החביתית מעל המילוי. מקפלים את שני צדדיה, מהדקים קלות ומגלגלים לגלילה.
*
מגישים: מחממים את החמאה במחבת ומזהיבים בה כל אחת מהחביתיות. מסדרים על צלחות הגשה, מקשטים ברוטב דובדבנים ומגישים.

בלינצ'ס תפוחי אדמה ובצל מטוגן

החומרים (ל-16 חביתיות):

לבלינצ'ס:
* ½2 כוסות חלב (600 מ"ל)
* 4 ביצים טרופות
* 75 גרם חמאה מומסת
* 1 ו-2/3 כוסות קמח
* 1/2 כוס עירית קצוצה דק
* מלח לפי הטעם
* פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לטיגון:
* 2 כפות חמאה מומסת
* 1 כף שמן

למילוי:
* 6 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים
* 50 גרם חמאה
* 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול
* 2 בצלים פרוסים דק, מטוגנים
* 1/2 כוס שבבי בצל מיובשים
* מלח לפי הטעם
* פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
* מכינים את החביתיות: מערבבים היטב את החלב, הביצים והחמאה המומסת, ומוסיפים לקמח תוך כדי ערבוב מתמיד.
*
מתבלים בעירית קצוצה, במלח ובפלפל שחור. מערבבים לבלילה חלקה.
*
מערבבים את השמן והחמאה המומסת לבלילה חלקה. מחממים על אש בינונית מחבת בעלת שוליים נמוכים. מספיגים נייר מגבת בבלילת השמן ומשמנים בזהירות את המחבת.
*
יוצקים מבלילת החביתיות כך שתכסה בשכבה דקה ככל האפשר את פני המחבת. מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי. כך מכינים משארית הבלילה חביתיות נוספות.
*
מכינים את המילוי: מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בעודם חמים למחית חלקה.
*
מוסיפים חמאה ושמנת מתוקה ומערבבים.
*
מוסיפים 3/4 מכמות הבצל המטוגן ואת שבבי הבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
*
מרכיבים את החביתיות: בקצה כל חביתית מניחים כף מן המילוי. מקפלים את החביתית מעל המילוי. מקפלים את שני צדדיה, מהדקים קלות ומגלגלים לגלילה.
*
מסדרים את החביתיות בתבנית אפייה ומפזרים מעל את שארית הבצל המטוגן. אופים
בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-8 דקות ומגישים.

maya.darin.tlv@gmail.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר