צילום: רפאל בן ארי // עבוד לאחר מעצרו. המשטרה: "ידענו שעומד לפנינו אנס סדרתי"

החשד: אנס בת 82 ובת 19

לפני כשנה אנס אלמוני באכזריות קשישה בשדרות • לאחר מכן, במקרה אונס צעירה בחדרה, התברר: אותו חשוד עלה צפונה • לאחרונה ניסה לתקוף צעירה נוספת - ונעצר

במשטרה משוכנעים כי עלו על עקבותיו של אנס סדרתי. שתי נשים, האחת צעירה בת 19 מהצפון והשנייה קשישה בת 82 משדרות, נפלו על פי החשד קורבן למעשי אונס אכזריים מצד מוהנד עבוד (22) מהכפר עילוט שבצפון. ניסיון חטיפת טרמפיסטית בצומת המוביל, בחודש שעבר, הוביל ללכידתו ולקשירתו לשני מקרי האונס.

אתמול הובא עבוד לביתה של הקשישה בשדרות לצורך שחזור האונס, שם טען כי הוא אינו מכיר אותה וכי מעולם לא ביקר בביתה. "מגיע לו לשבת בכלא 20 שנה על מה שעשה לי", אמרה הקשישה לאחר שהחשוד עזב את ביתה.

מארס 2009: אונס הקשישה

הכל החל בחודש מארס אשתקד. עבוד, שעבד בהתקנת מיגוניות בבתי תושבים בשדרות, הבחין בקשישה בחצר ביתה. על פי החשד הוא ניגש אליה, אחז בה בחוזקה וגרר אותה לתוך ביתה, תוך שהוא מכה אותה. בהמשך לכך הכניס אותה לחדר השינה, שם אנס אותה בברוטאליות חרף תחינותיה כי יפסיק.

לאחר האונס נמלט עבוד מהמקום. הקשישה ההמומה התקשרה לבתה, וזו הזמינה משטרה. "הייתי מזועזעת איך בן אדם מסוגל לבצע מעשה זוועתי כזה בקשישה", סיפרה אז הבת. למקום הגיעו חוקרים שאספו דגימות רוק וזרע של התוקף. "השוטרים שנכנסו לדירה היו מזועזעים", סיפר מפקד משטרת שדרות, סנ"צ שמעון נחמני, "הקשישה נראתה נורא והדירה כמו אחרי פוגרום".

הערכת החוקרים היתה כי האנס אינו בן המקום, ומיד לאחר האונס נסגרו כל היציאות של שדרות אך החשוד הספיק להימלט. מאז, במשך עשרה ימים, עוכבו ונחקרו עשרות חשודים פוטנציאליים שתאמו לפרופיל החשוד ולקלסתרון שהורכב על סמך עדות הקשישה. בין השאר, נחקרו עברייני מין מוכרים ובסה"כ נבדקו 152 חשודים אפשריים, כאשר מ-30 מהם אף נלקחו דגימות דנ"א שלא תאמו את ממצאי הזירה.

דצמבר 2009: אונס הצעירה

בתחילת דצמבר 2009 פעל האנס בשנית. צעירה בת 19 מאור עקיבא התלוננה כי נפלה קורבן לאונס באזור חדרה מצד צעיר בעל מראה ערבי. עדותה העלתה כי אופן הפעולה של האנס דמה לדרך שבה נאנסה הקשישה בשדרות.

במחוז הצפוני הוחלט להעביר את תיק החקירה לימ"ר לכיש. מיכאל קטורזה מימ"ר לכיש סיפר: "הוא נהג להגיע לתחנות, שאל צעירות לאן הן צריכות להגיע ואז היה מציע להן טרמפ. לאחר שעלו לרכבו היה סוטה לשביל צדדי ותוקף אותן".

אפריל 2010: ניסיון חטיפה

המקרה שהוביל לאיתורו של עבוד התרחש ב-19 באפריל. בתחנת הסעות בצומת המוביל הוא הבחין בצעירה בת 22. לאחר שסירבה לטרמפ עימו, הוא הכניס אותה בכוח לרכבו, אך הצעירה נאבקה בו וזעקה לעזרה. למזלה, שוטר ומאבטח ששהו באזור מיהרו למקום. עבוד הבחין בהם ונמלט מבעוד מועד.

איסוף הראיות מזירה זו העלה כי מדובר בחשוד שתיאורו החיצוני דומה לתיאור החשוד בשני מקרי האונס המוזכרים. לאחר הצלבת מידעים נוספים הגיעו החוקרים אל עבוד, שנעצר בשבוע שעבר בכפרו.

בעקבות תקיפת הצעירה בצומת המוביל הוגש נגדו כתב אישום המייחס לו ניסיון חטיפה לשם ביצוע עבירת מין, מעשה מגונה בכוח ואיומים. במקביל גילו החוקרים כי טביעות אצבעותיו תואמות לזירות מקרי האונס.

לדברי המשטרה, למרות הכחשותיו "חלק מהראיות מצביעות על כך שאנס את הקשישה. ידענו שעומד לפנינו אנס סדרתי, ויש לו דחף לאנוס שיגרום לו לפעול שוב", סיכם סנ"צ נחמני.

* * *

הקשישה משחזרת את רגעי האימה:

"התחננתי שיפסיק, אבל הוא לא ויתר"

אדם רע ואכזר ניגש אלי כשהייתי בגינה", סיפרה הקשישה בעדותה במשטרה, לפני כשנה. "הוא חנק אותי וגרר אותי בכוח לתוך הבית, והיכה אותי באכזריות. אחר כך הוא אנס אותי. בכיתי לפניו, התחננתי שיפסיק, אמרתי לו שאני חלשה ואני זקנה, אבל הוא לא רצה לוותר. הוא ירק לי על הפרצוף ואחר כך אנס אותי בברוטליות, כאילו הייתי סמרטוט".

אתמול, לאחר קבלת הבשורה על לכידת החשוד באונס האכזרי, סיפרה הקשישה כי מאז התקרית המזעזעת היא מתקשה לשוב למסלול חיים תקין. "יש לי סיוטים בלילות ממה שעבר עלי. בחיים שלי לא האמנתי שאעבור חוויה קשה כזאת".

בתה של הקשישה סיפרה אתמול כי אמה נמצאת במצב נפשי קשה מאוד מאז האונס. "אנחנו עוברים איתה תהליך נפשי לא קל. אנחנו מנסים לעזור לה לשכוח את הטראומה ואתמול, כאשר נודע שהחשוד במעשה נעצר, הכל חזר אליה. היא קיבלה את זה מאוד קשה, אבל הכי חשוב שהוא נעצר".

הקשישה הוסיפה כי מאז האירוע היא פוחדת לצאת אפילו לגינת ביתה. "עכשיו, כשהוא נעצר, אולי תחזור אלי השלווה וייצא ממני הפחד", סיכמה.

גדי גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו