צילום: יוסי זילגר // עפרה שטראוס, אתמול. זינוק של 86.2% ברווח

שטראוס הרוויחה 462 מיליון שקלים

הקבוצה שמרה על חסינות מפני המיתון עם הכנסות של 6.2 מיליארד ש' ב-2008 • המנכ"ל הרוויח 18 מיליון ש'

מיליון וחצי שקלים בחודש ו-18 מיליון שקלים בשנה - זה השכר שקיבל ב-2008 נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס, ארז ויגודמן, מה שמיקם אותו בראש טבלת שיאני השכר בחברות הציבוריות.

רגע לפני שהבנקים עומדים ככל הנראה להציג מועמדים משלהם לצמרת הטבלה בשבוע הקרוב, עקף ויגודמן את יו"ר בזק, שלמה רודב, ששכרו ב-2008 הסתכם ב-15 מיליון שקלים (כ-1.25 מיליון שקלים בחודש).

קבוצת שטראוס, בראשות היו"ר עפרה שטראוס, הציגה אתמול את דו"חותיה הכספיים לשנת 2008. מהם עולה כי הקבוצה שמרה על חסינות והצליחה ולחתום את השנה שבה פרץ המשבר הכלכלי עם הכנסות של כ-6.2 מיליארד שקלים, צמיחה של כ-4.8% לעומת 2007. בנטרול שערי החליפין מגיעה הצמיחה לכ-7.6%. הרווח הנקי הסתכם בכ-462 מיליון שקלים, גידול של כ-86.2% לעומת 2007.

הכנסות הרבעון הרביעי הסתכמו בכ-1.56 מיליארד שקלים, ירידה של כחצי אחוז לעומת הרבעון המקביל. עם זאת, בנטרול השינויים בשערי החליפין צמחו הכנסות הרבעון בכ-5.4%. הרווח הנקי הסתכם בכ-73 מיליון שקלים, גידול של כ-74.2% לעומת הרבעון המקביל.

"לא פיטרנו עובדים ואנחנו עושים הכל כדי להימנע מכך", אמר המנכ"ל ויגודמן על המיתון במשק, "אם המצב יחמיר, ייתכן מאוד שבסופו של דבר לא תהיה לנו ברירה, אבל בינתיים אנחנו עושים הכל כדי לא להגיע לזה". לדבריו, משכורות ההנהלה קוצצו אבל לא משכורות העובדים.

ב-2008 עברה שטראוס מיתוג מחדש. כל האריזות של מוצרי החברה יותאמו לזהות החדשה ויקושרו למותג החברה, באופן המשמר את הייחודיות של כל מותג אך מחבר את כולם תחת שטראוס.

עפרה שטראוס אמרה אתמול כי "שטראוס ממשיכה לצמוח בעיקר מחוץ לישראל, תוך התמודדות עם אתגרים. במקביל לצמיחה חיזקנו את כל המרכיבים החשובים שתומכים באיתנות שלנו לאורך זמן. בשלב זה קשה לצפות את התנהגות הצרכן בעקבות המיתון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...