"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ינגנו הצעירים לפנינו
הכנר איתמר זורמן רק בן 30 אבל כבר מנגן עם התזמורת הפילהרמונית בשני קונצרטים השבוע: היום ובמוצאי שבת
זורמן בפעולה // צילום: אבשלום לוי // זורמן בפעולה

ינגנו הצעירים לפנינו

הכנר איתמר זורמן רק בן 30 אבל כבר מנגן עם התזמורת הפילהרמונית בשני קונצרטים השבוע: היום ובמוצאי שבת

,עודכן

טוענים כלפי התזמורת הפילהרמונית שהיא מזניחה את הכישרונות הישראליים הגדולים לטובת אמנים זרים, אבל מבט זריז בתוכנית התזמורת לעונת 2014-2015 מפריך טענה כזאת.

רק החודש ניצח על התזמורת המנצח הצעיר להב שני, לפני שבועיים הופיעו איתה הקלרניתנית שרון קם והוויולן אורי קם, אח ואחות, והשבוע תארח הפילהרמונית את הכנר איתמר זורמן (30), אחד המוסיקאים הישראלים הבולטים בדורו וזוכה תחרות צ'ייקובסקי לשנת 2011 - מתחרויות המוסיקה החשובות בעולם.

זורמן ניגן בעבר עם הפילהרמונית והוא שמח על המפגש המחודש עם התזמורת. "אני רואה בשורות התזמורת יותר ויותר נגנים צעירים מהדור שלי, חבר'ה שאני מכיר עוד מהילדות, וזה ממש כיף גדול", הוא אומר. "במובן מסוים אני מרגיש בבית כשאני מנגן עם הפילהרמונית". עם זובין מהטה זורמן לא זכה לנגן, אלא רק לשיר. "הייתי ממש ילד פלא בתחום הזה", הוא מספר. "כשהייתי בן 11, וזו באמת היסטוריה רחוקה, שרתי כסולן עם הפילהרמונית בניצוחו של מהטה. אני לא זוכר מזה הרבה, רק תמונות".

אתה עדיין שר?

"אני שורק הרבה... יש לי כישרון טבעי לזה", הוא צוחק. "משירה, לצערי הרב, אבל לא לצערם של הסובבים אותי - פרשתי".

זורמן מגיע ממשפחה מוסיקלית. אמו אסתרית בלצן היא פסנתרנית מצליחה, אביו משה זורמן הוא מלחין ומנצח, וגם אחיו ואחותו מוסיקאים. "יש לי היסטוריה ארוכה עם הבמה. אני מכיר את העולם הזה היטב מהבית. אמן זקוק לשיגרת ההופעה על הבמה, זו התרופה הכי טובה להתרגשות ולחרדות מהופעות".

אנחנו משוחחים למחרת בואו של זורמן מניו יורק, שם הוא מתגורר חלק גדול מהשנה. בשנים האחרונות הוא מנהל קריירה מוצלחת מאוד, המתפרשת על פני שלוש יבשות וכוללת אינספור טיסות. "לא תמיד ברור לגוף שלי באיזה אזור זמן אני נמצא", הוא אומר בעייפות, "אבל היתרון בנסיעות הוא המפגש המעמיק עם אנשים, מוסיקאים, ואת זה אני מאוד אוהב".

על הבדידות בחייו של אמן נודד הוא אומר: "הייתי רוצה לראות את המשפחה שלי הרבה יותר. לפחות כנרים הם פחות בודדים מפסנתרנים: אני תמיד נמצא עם מישהו על הבמה, ואילו פסנתרנים מנגנים לבד".

זורמן ינגן עם התזמורת הפילהרמונית את הקונצ'רטו החמישי לכינור מאת מוצרט. "מוצרט הוא תמיד מאוהב", מצטט זורמן את הכנר והמורה ההונגרי הגדול לאופולד אאואר. "אני תמיד חושב על המשפט הזה כשאני מנגן מוצרט, זה מאוד עוזר לי".

את התשוקה הזאת של מוצרט ואליו יהיה אפשר לשמוע בשני הקונצרטים שיקיים זורמן עם הפילהרמונית, הערב (18.3) באודיטוריום חיפה ב־20:00, ובמוצאי שבת, 21 במארס, בהיכל התרבות בתל אביב ב־20:00.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו