מייד אחרי התבוסה 3:0 מול ישראל, סאפט סוסיץ' נראה כבוי, מדוכא וחסר שמחת חיים. המאמן הבוסני נראה כמי שהחליט כבר לעזוב, אבל רק אמר באופן נוגה למיקרופון: "רק בקיץ האחרון הייתי אחד האנשים האהובים בבוסניה, כיום אני אחד האנשים השנואים במדינה". סוסיץ' אמר שישקול התפטרות ובקרוב יודיע על החלטתו, אבל אתמול בבוקר עם נחיתת נבחרתו בסראייבו, סוסיץ' הצהיר: "אני לא מתפטר."
לפנות צהריים סוסיץ' הגיש דו"ח סיכום משחק לוועדה המקצועית של ההתאחדות הבוסנית. לאור הלחץ העצום מהתקשורת שקראה לפיטוריו והאוהדים שפנו להתאחדות והכריזו "אם סוסיץ' נשאר, תקבלו מאיתנו מלחמה", 14 חברי הוועדה המקצועית החליטו פה אחד - סוסיץ' מפוטר בעקבות פתיחת קמפיין מוקדמות היורו האומללה. האיש שהעלה את בוסניה לטורניר גדול לראשונה בתולדותיה רק לפני שנה, הולך הביתה בבושת פנים, והבוסנים לא סובלים אותו. כמה אכזרי הכדורגל.
2 נק' ו־2 שערי זכות ב־4 משחקים לנבחרת מקבוצת הדירוג הראשונה זה מביך. בייחוד כש"הדרקונים" כבשו 30 שערים והשיגו 8 ניצחונות ב־10 משחקי קמפיין מוקדמות מונדיאל 2014 שאותו סיימו במקום הראשון בבית. סוסיץ' מסיים חמש שנים בנבחרת בוסניה. הוא הוביל את נבחרתו לפלייאוף העלייה ליורו 2012, שם הבוסנים הובסו מול פורטוגל. אבל השנתיים הבאות היו חלומיות - כללו לא רק העפלה היסטורית למונדיאל למדינה בת 4 מיליון תושבים, אלא גם העפלה למקום ה־13 בדירוג פיפ"א.
שנה לאחר מכן, סוסיץ' (59) הוא אכן האיש השנוא בבוסניה. הביקורות כלפיו ארסיות ומחודדות. כבר במונדיאל נטען נגדו שהוא ביצע זימון נאפטיסטי כשהכליל את אחיינו, טינו־סוון סוסיץ' בסגל לברזיל, והפך אותו בפתיחת הקמפיין לשחקן הרכב (לא שיחק שלשום בגלל פציעה). "האווירה במחנה הנבחרת השתנתה, את השמחה וההרמוניה החליפה אווירה קודרת שלוותה במתיחות בין חלק מהשחקנים ובין שחקנים למאמן", אומר העיתונאי הבוסני מועמר טאנוביץ', "הדחה מאכזבת אחרי שני משחקים במונדיאל, שנחתם בהפסד מיותר לניגריה (שבו שער שוויון חוקי של אדין דז'קו נפסל בטענת נבדל) העצימה את הביקורות נגד ניהול המשחק של המאמן, גדול שחקני בוסניה. למרות הביקורות, ההתאחדות הבוסנית החליטה בתחילת יולי להאריך ולשדרג את חוזהו שהועמד על 25 אלף יורו בחודש ועוד תנאים מפנקים. חוזה גבוה שבזכותו סוסיץ' פוטר רק אתמול ולא כבר שלשום בערב. הפיצויים הגבוהים שההתאחדות תשלם יקשו עליה למנות מאמן בכיר.
מאז ההפסד לקפריסין, נדמה היה שסוסיץ' עושה הכל להרגיז ולהכעיס את האוהדים. כאילו דווקא, הוא לא זימן שום חלוץ למשחק מול ישראל אחרי פציעות של שני הסקוררים היחידים שלו - אדין דז'קו וודאד איבישביץ'. זאת למרות שיש כמה חלוצים בוסנים ראויים, כולל אחד בסרייה אה (מילאן ג'וריץ', צ'זנה).
לפיכך בבוסניה לא הופתעו מהתבוסה לישראל. "ההתרסקות המבישה בחיפה היתה ידועה מראש אחרי שהמאמן בחר לא לזמן שום חלוץ ושוב נכשל במבחן הטקטי", נכתב בעיתון "דנבני אבאז", "קמפיין שהתחיל בצורה איומה ממשיך להידרדר לתהום.
סוסיץ' עשה כל טעות אפשרות, בצרפת כנראה לא נהיה, אבל כדי שיישאר סיכוי המאמן חייב ללכת עכשיו". וכך אכן קרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

