אין פסול בכך שנדרש פסק זמן קצרצר ליהודה וינשטיין, לשי ניצן ולבכיריהם בפרקליטות כדי להעריך את משקל הטיעונים של הצדדים היריבים בפרשת הרב יאשיהו פינטו וניצב מנשה ארביב. בתנאי שמדובר במשך זמן שאורכו כמעט כהרף עין, ושהפרקליטות בהנהגת וינשטיין לא תחזור אל נוהג הסחבת הפסול.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
פרקליטו של הרב פינטו, עו"ד אלי זהר, העלה טיעונים כבדי משקל נגד ארביב, עד כי מח"ש סבורה שיש לפתוח בחקירה פלילית נגדו. מנגד, עו"ד גדעון פישר יודע להסביר כי מדובר ב"זוטי דברים", שנבדקו כבר בעבר ואשר נמצא כי אין בהם ממש.
בנסיבות אלה יכול כל פרשן לדהור על כנפי הדמיון, בין ההנחה כי תיעשה עם פינטו עיסקה שתהפוך אותו לעד מדינה במשפט נגד ארביב, או להפך, שהניצב יחזור לפקד על להב 433, שהיא חוד החנית של חקירות המשטרה. הכל סביר, רק שמכל התסריטים האלה יתממש אחד בלבד.
בחירת המהלכים בפרשה זו דומה לשחמט. יש להניח את הכלים על הלוח. זה הצידוק היחיד לפסק זמן קצרצר, ומייד לאחריו לנוע בהחלטיות. עם כל כפיסי העץ.
הנושא סבוך. אם יש ממש בטענות כלפי ארביב, אסור שיחזיק במשרה כה רגישה במשטרה; אבל מה אם מדובר בקנוניה של אנשי העולם התחתון, הלהוטים לסלקו מדרכם, או להציל את עצמם על חשבונו, על לא עוול בכפו? מה אם הם עושים לו "כיפה אדומה", כמונח השגור במילונם?
אפילו אם אנשי הפרקליטות פוסחים על שתי הסעיפים באשר לטענות נגד ארביב - אין להם ספק באשר לחומרת מעשיו של פינטו. אם כן, עליהם ליטול את ניהוג הפרשה לידיהם בנחישות וברצף ובהתמדה, ולעלות מייד על הנתיב אשר יובילם ליעד הסופי, מלא או חלקי:
• קודם כל להגיש את כתב האישום נגד פינטו לבית המשפט. לא לחכות ולא להתמהמה ולא להיחבא. עיסקת טיעון עם הרב? יש זמן רב במהלך המשפט.
• טענות פינטו נגד ארביב ייחקרו בפירוט רב. לא יחסכו ממנו דבר, גם אם שאלות אלה הוצגו לו בעבר בטרם קיבל את דרגתו הבכירה. פינטו לא יספק את הראיות? אנשיו לא יבואו להעיד? זה לא פשוט הן מפני שיש חיקורי דין בשתי המדינות, הן מפני שעם פינטו על ספסל הנאשמים אפשר להגיע לעיסקה לגיטימית נוחה.
ביסוד הדברים, מה שעומד למבחן מבחינה ציבורית אינו רק האישום הפלילי של פינטו ו/או ארביב, אלא תרבות הקמעות והאובות והידעונים ופולחן האישיות ושאר הרעות החולות, אשר מאגדות רב כריזמטי עם אנשי עסקים וקציני משטרה ודמויות במשפחות הפשע. כולם אינם סמוכים על שולחנו כדי ללמוד את פירוש רש"י לפרשת השבוע.
* * *
הערכה במשטרה: ארביב לא ישוב לתפקידו בקרוב
קיימת אפשרות שהניצב אף ייאלץ להתפטר מהפיקוד על להב 433 • היועמ"ש דחה את הפגישה עם פרקליטי הרב פינטו: "בחינת הפרשה מצריכה זמן נוסף"
התפתחות נוספת בפרשת פינטו־ארביב. הערכה במשטרה: ראש להב 433, ניצב מנשה ארביב, לא ישוב לתפקידו בקרוב, ואף קיימת אפשרות שייאלץ להתפטר ממנו.
פרקליטו של ארביב, עו"ד גדעון פישר, נפגש אתמול עם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין ועם פרקליט המדינה שי ניצן.
בפגישה גולל פישר את גרסתו של הניצב בנוגע לקשריו עם הרב יאשיהו פינטו. ארביב הודה כי נפגש עם הרב המתוקשר חמש פעמים. לטענתו, הפגישות התקיימו ממניעים אישיים ואותם מניעים כבר נבדקו ביסודיות על ידי ניצב בדימוס יואב סגלוביץ', לשעבר ראש אגף החקירות והמודיעין, ערב כניסתו של ארביב לתפקיד ראש להב 433. עם זאת, הבדיקה לא כללה בשעתו את הטענות החדשות של הרב פינטו ושל אנשיו בדבר מתן טובות הנאה לקצין.
נוסף על כך, טוען ארביב באמצעות פרקליטו כי לא ייחס לקשרים עם פינטו ועם אנשיו שום מניע שנבע מרצון לקבל טובות הנאה. לטענתו, ניתק את הקשר עם פינטו לאחר שהרב ואנשיו ניסו לדלות ממנו, כמו גם מתת־ניצב אפרים ברכה, פרטים על חקירה שהתנהלה נגד פינטו בפרשת עמותת חזון ישעיה, שפינטו משמש נשיאה.
"תקופה מורכבת"
ניצב ארביב אמר במהלך אתמול בשיחות עם חבריו: "זאת תקופה מורכבת, אבל אני יודע שהיא תעבור מהר. יש פה סערה שלמה, הרבה מידע, אבל מעט עובדות. אני סומך מאוד על מי שצריך לקבל החלטות במדינה, יש שם קשב לדברים שלי. אתם יודעים מה זו המשטרה עבורי, קשה לתאר. מקווה שהרוחות יירגעו קצת, שמי שצריך לקבל החלטות יעשה זאת בנחת".
עם זאת, במחלקה לחקירת שוטרים (מח"ש) בפרקליטות המדינה ממליצים לחקור את ארביב באזהרה, לנוכח עדויות וממצאים שהגיעו לידיהם, המעלים חשד שארביב קיבל טובות הנאה מפינטו ומאנשיו.
"התנאים טרם הבשילו"
היועמ"ש וינשטיין החליט אתמול לדחות את הפגישה בינו לבין פרקליטיו של הרב פינטו, עוה"ד אלי זהר ורועי בלכר, למועד שטרם נקבע.
אתמול אחר הצהריים היו עתידים הצדדים לדון בלשכתו של וינשטיין בירושלים במתווה, שיאפשר שימוש בעתיד בחומרים שמסרו אנשיו של פינטו למח"ש. כמו כן, ביקשו הצדדים לדון בסיכום עקרוני ביחס לריכוך התיקים נגד פינטו, אם אכן המידע שימסור לחוקרים יהיה ממשי.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי הסיבה לביטול הפגישה היא "מכיוון שמדובר בפרשה מורכבת, המצדיקה בחינה מעמיקה ויסודית של כלל היבטיה. בחינה זו מצריכה זמן נוסף בטרם יבשילו התנאים לפגישה זו". עם זאת, נאמר עוד מטעם משרד המשפטים כי למען הסר ספק, לדחייה האמורה אין קשר לפגישה שנערכה קודם לכן, אתמול בצהריים, בין היועמ"ש לפרקליטו של ארביב, עו"ד פישר, שניסה לשכנעו כי אין ממש במידע שמסרו אנשי הרב, שאף נבדק טרם מינויו של ארביב.
איציק סבן וצבי הראל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
