"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"לתקן את העוול ההיסטורי שנגרם לרמטכ"ל דוד אלעזר"
לא מסכימים עם ועדת אגרנט: כ־200 קצינים בכירים במיל', בהם ברק, מופז ודיכטר, חתמו על מכתב תמיכה ברמטכ"ל מלחמת יום הכיפורים • "דדו הוביל לניצחון מרשים"
הרמטכ"ל אלעזר לאחר סיום המלחמה // הרמטכ"ל אלעזר לאחר סיום המלחמה

"לתקן את העוול ההיסטורי שנגרם לרמטכ"ל דוד אלעזר"

לא מסכימים עם ועדת אגרנט: כ־200 קצינים בכירים במיל', בהם ברק, מופז ודיכטר, חתמו על מכתב תמיכה ברמטכ"ל מלחמת יום הכיפורים • "דדו הוביל לניצחון מרשים"

, עודכן

187 קצינים בכירים במילואים, ובהם שרי ביטחון, רמטכ"לים ובכירים לשעבר, דוגמת אהוד ברק, שאול מופז ואבי דיכטר, קוראים לתקן את העוול ההיסטורי שנגרם, לדבריהם, לרמטכ"ל מלחמת יום הכיפורים, דוד אלעזר (דדו) ז"ל, בעקבות מסקנות ועדת אגרנט.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כתבת קול ישראל כרמלה מנשה פירסמה כי הקצינים פנו במכתב המיוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשר הביטחון משה (בוגי) יעלון ולשרי ממשלת ישראל. לדבריהם, "לאחר 40 שנה של חיבוטי נפש, גאווה ובחינה דקדקנית", הם "קובעים" כי "ועדת אגרנט החמירה במסקנותיה עם אלעזר. מנהיגותו, החלטותיו, רוחו האיתנה והמקרינה באוקיינוס הספק והמבוכה, כאשר עמדנו כפסע מכישלון, ובתנאים שאין קשים מהם, הובילו בתוך ימים לניצחון יוצא דופן בהיסטוריה הצבאית, אשר השלכותיו לעוצמת צה"ל והמדינה משפיעות גם היום, 40 שנה למלחמה".

עוד נכתב במכתב כי "אנו ממליצים לממשלת ישראל לתקן עוול מהותי, מוסרי והיסטורי, ולא לקבל את המלצות ועדת אגרנט ביחס למצביא מלחמת יום הכיפורים, רא"ל דוד אלעזר ז"ל, ולהביע במעמד מיוחד הערכה לפועלו", ובכך "להוביל 'רחשי לב' הציבור, שבחושיו הבריאים הבין את המשגה ומוקיר ומעריך את דדו, שהוביל לסיום המלחמה בניצחון צבאי, 101 ק"מ מקהיר וכ־40 ק"מ מדמשק".

העתקי המכתב נשלחו גם לנשיא המדינה שמעון פרס, ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, לנשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס ולרמטכ"ל רא"ל בני גנץ.

תמיכה באוויר, בים וביבשה

בחתומים על מכתב התמיכה ברמטכ"ל לשעבר גם מג"דים, מח"טים ומקביליהם באוויר ובים שלחמו במלחמת יום הכיפורים, ובכירים לשעבר במערכת הביטחון. בין השאר, חתמו על המכתב גם יצחק מרדכי, עמרם מצנע, אביגדור קהלני, איתן בן־אליהו, אבי דיכטר ומאיר דגן.

כזכור, ועדת אגרנט הטילה בזמנו את האחריות העיקרית למחדלי מלחמת יום הכיפורים על צה"ל ועל הרמטכ"ל דאז אלעזר. הוועדה קבעה כי אלעזר הוא האשם העיקרי והמליצה להפסיק את כהונתו.

הוועדה נימקה את החלטתה, בין השאר, בכך שאלעזר הישהה את גיוס המילואים לפני המלחמה ולא הכין את הצבא כראוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...